NETTARKIV

Aldri fred å få

National Oilwell Norway AS i Stavanger har lansert en internettløsning hvor alle data fra boreoperasjoner overføres via vanlig telelinje og satellitt til land. Det gjelder bore- og brønndata, bilder fra boreopersjonen eller andre prosessdata fra boresystemene. Systemet er interaktivt og kan også brukes til å gi instruksjoner ute på havet fra land. De som måtte ha behov for det, kan følge hva som skjer ute på en borerigg fra land via vanlig oppringt samband og en internettleser. Systemet går i sanntid, og data oppdateres tre ganger i sekundet.

Systemet har fått navnet Rig on net (RON) og gir mange muligheter. Det er modulbasert, og forskjellig programvare kan installeres etter behov. All instrumentering som finnes i en boremodul, inkludert videoovervåking lokalt, er koplet via driftnettverket om bord, Profibus, til en server. Denne samler og behandler alle data som sendes ut i internettformat og ut på weben. Videoovervåkingen kan styres fra land og er til stor hjelp ved forskjellige operasjoner som vedlikehold eller ved uhell.

National Oilwell tilbyr i tilknytning til dette også systemer som kan brukes i vedlikehold av de maskineri og utrustning som de selv har levert, som operatørstoler, hydrauliske systemer, trekkverk og borehytta. Nødvendig ekspertise er tilgjengelig for folkene om bord uavhengig av hvor ekspertisen befinner seg.

(ajs)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.