OLJE OG GASS

Alaska-drømmen kan gå i vasken

StatoilHydro-sjef Helge Lund kan måtte se leteblokkene i Alaska fordufte, etter at en domstol har bestemt at de skal miljøutredes på nytt.
StatoilHydro-sjef Helge Lund kan måtte se leteblokkene i Alaska fordufte, etter at en domstol har bestemt at de skal miljøutredes på nytt. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
27. apr. 2009 - 07:46

StatoilHydro betalte i fjor nærmere 100 millioner kroner for 16 leteblokker i Tjuktsjerhavet nord for Alaska, noe som fikk norske miljøvernere til å reagere.

Fortrinn

StatoilHydro hevdet selv at de har et konkurransefortrinn når det gjelder oljeutvinning i vanskelige forhold til havs.

Nå har en føderal ankedomstol kommet frem til at miljøkonsekvensene av Bush-administrasjonens utforskningsprogram i området var for dårlig utredet.

De anbefaler nå at utforskningen vurderes på nytt, skriver oljeavisen Upstream, gjengitt i Dagens Næringsliv.

– Inntil dette er avklart vet vi ikke hva dette eventuelt kan bety for våre 16 lisenser i området, sier StatoilHydro-talskvinne Mari Dotterud.

Bortkastet

Hun sier at StatoilHydro har forpliktet seg til å ha aktivitet i leteblokkene innen 10 år, men at de ikke har noen konkrete planer foreløpig.

Frederic Hauge er naturligvis fornøyd.

– StatoilHydro har ikke lagt mye ressurser inn i dette området ennå. Ressursbruken kommer uansett til å være bortkastet, sier Hauge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.