ARBEIDSLIV

Alarmerende mattenivå

Hele 76 prosent av kandidatene strøk i det felles innføringskurset i matematikk ved linjen for petroleumsingeniører på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

– Vi er opptatt av å ikke senke nivået i utdanningen. Det er tverrpolitisk enighet ved teknologifakultetene om at vi framfor å justere ned nivået, skal arbeide bedre med det studentmaterialet vi har, sier leder Kristian Seip ved Institutt for matematiske fag ved NTNU.

Dekanus Steinar Nordal ved Fakultet for bygg- og miljøteknikk er lite fornøyd med byggstudentenes strykprosent på 55, men mener det blir feil å senke det faglige nivået i undervisningen. – På sikt kan vi ikke leve med å gå på akkord med kvaliteten. Våre kandidater skal forvalte store ressurser på samfunnets vegne.

Årets høye stryktall er ikke den eneste indikasjonen på at kunnskapsnivået synker. Norsk matematikkråd har testet mattekunnskapene til teknologistudentene hvert år siden tidlig på åttitallet. Utviklingen er negativ. En urovekkende høy andel av dagens studenter mangler selv elementære regneferdigheter.

Les hele saken i TU 6, som kommer på nett og papir 8. februar

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.