OHM

Akustiske beviser

Dag Yngve Dahle
12. mai 2009 - 13:30

FAKTA

Dette hører til Teknisk Ukeblads petitserie om ingeniørøkonom Andreas Ohm og hans strabaser i yrkesliv og privatliv.

Tidligere petiter i serien finner du på www.tu.no/ohm

Han så overrasket opp, og mumlet noe med tynne lepper før han viftet henne ut av hjørnekontoret. Han syntes det var svært varmt i lokalene denne formiddagen.

- God dag, det er Halvorsen fra TV2 som ringer. Vi har et lydopptak av deg, som vi vil presentere i kveldens nyhetssending. Jeg regner med at du vil kommentere det, sa det i telefonen.

- Hva sikter du til, sa Carl prøvende.

- Det er en oppfølgersak til dagens oppslag i avisa.

15 minutter etterpå forlot Carl lokalene for "å gå i et eksternt møte".

Klokka 18.30 samme kveld gikk TV2-nyhetene på lufta med et hovedoppslag om direktøren som sa rett ut at han ville bli kvitt ansatte fordi de var for gamle.

Beviset var et lydbåndopptak av en telefonsamtale.

Unge Carls iltre stemme hørtes skjærende ut gjennom TV-høyttalerne. Andreas Ohm hevet konjakkglasset mot meg og gliste slik at munnen ble en glidelås som åpnet seg rundt hodet hans.

- Nå skal vi lære den konfirmanten en skikkelig lekse, mekret han før nasjonen fikk høre Carl si at "dere er altfor gamle for dagens arbeidsliv. Dinosaurer er dere."

Lydbåndopptaket ble supplert med en kommentar fra en arbeidsforsker, som i beske ordelag sa at dette var et grelt eksempel på næringslivets holdning til seniorer.

- Nå skal vi se hva Carl forsvarer seg med, klukket Andreas. Men det var ikke Carl, men styreleder Kristian M. som trådte fram på skjermen.

- Vi legger oss flate, og jeg vil understreke at dette ikke er selskapets syn på eldre arbeidstakere, sa han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.