NYHETSBREV

Akustisk lekkasjesøker

Emerson viste en ny akustisk overvåkning av kondenspotter på Eliaden

Øystein Moe, salgsingeniør hos Emerson viser frem en trådløs akustisk detektor som kan detektere endringer i flow i et rør.
Øystein Moe, salgsingeniør hos Emerson viser frem en trådløs akustisk detektor som kan detektere endringer i flow i et rør. Bilde: Joachim Seehusen

Opp mot en av ti kondenspotter er utsatt for lekkasjer, ifølge salgsingeniør Øystein Moe hos Emerson.

Selskapet har nå vist en akustisk detektor som reagerer på enhver endring av flow, enten det er blokkering eller lekkasjer, det er det endrete lydbildet som blir registrert.

– Lekkasjer er vanligst, men blokkering kan utløse eksplosjon og da kan det bli farlig, sier Moe.

WirelessHART

Detektoren kan enkelt klemmes rundt et rør, deretter kobles den opp mot en Gateway med wirelessHART. På en tysk industribedrift skal 98 enheter være montert, testet og klare til drft på to arbeidsdager. Allerede første dag skal de ha detektert 12 feil.

Moe forteller at de allerede er i samtaler med norske industribedrifter som vurderer det Emerson kaller Steamtrap. Den ene skal ha opp mot 1000 kondenspotter montert, rundt hundre av dem er det viktig å overvåke.

Prisen skal, etter hva Automatisering forstår, ligge på rundt 1000 Euro per stykk. Emerson sier de ikke kjenner til noen andre som leverer et slikt produkt.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.