NETTARKIV

Aktuelt Bilstoff 2

Morten Gulden
25. nov. 2008 - 15:13
Miljøvennlig sport

I fremtiden er det ikke rom for sportsbiler, mener Honda. Ikke før de blir miljøvennlige, og derfor akter de å gjøre noe med det. De fleste husker antagelig Honda NSX, som mange mener er den peneste sportsbilen som noen gang er produsert. Den er fortsatt i produksjon, nær 20 år gammel.

FC Sport er foreløpig bare en konseptbil, men om noen år kan vi regne med å se en ferdigjustert versjon. Drivkraften stammer fra en brenselcellemotor, med null i utslipp. Honda kan også fortelle at selve drivverket i Honda FC Sport er mindre enn i en konvensjonell bil av samme type. Likevel er ytelsene opprettfholdt. FC Sport er en treseter, hvor føreren er midtplassert, med plass til to passasjer bak seg. FC Sport er foreløpig en studie i materialvalg, hydrogendrift, og design. Ikke forvent all verden med det første, men les signalene.Bilder av Honda FC Sport ligger på serveren.

Boks med fire hjul

Den er blitt en kultbil i Japan, og nå kommer den til Europa. Nissan Cube er en av flere biler på markedet som ligner en boks med fire hjul. Typiske konkurrenter er blant annet Honda Element, og Scion Xb (et Toyota-produkt).

Historien skal ha det til at disse bilene er blitt populære i Japan fordi de har såpass god innvendig plass at ungdommen har fått et sted å boltre seg. I Japan er leilighetene ofte så små at det er vanskelig å ta med kjæresten hjem, om du forstår. På slutten av 2009 kommer bilen også til norske butikker, og du kan velge mellom en 1,5 liters dieselmaskin, eller en 1,6 liters bensindranker. Andre stikkord er smarte løsninger. Noen pris er foreløpig ikke klar.

Bilder av Nissan Cube er lagt på serveren.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Teknisk koffert

Den velkjente Pelicase skal nå få konkurranse i det norske markedet. Det italienske merket HPRC er nå representert i Norge av Drammensfirmaet Arctic Trucks, og kan fåes i alle mulige varianter. Du får støt, støv, og vannsikre kofferter i alle mulige størrelser, helt fra til en iPOD eller mobiltelefon, til PC-koffert og store trillekofferter. Teknisk mener Arctic Trucks at koffertene er minst like gode, men til bedre priser. En HPRC (High Performance Resin Cases) fås også i forskjellige farger og med et stort spekter av tilbehør.Bilde HPRC-koffert ligger i bildemappen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.