Aktuatorer for elektriske bevegelser

Festo har lagt tre nye aktuatorer til sitt program av elektriske posisjoneringssystemer kalt Optimised Motion Series. Disse produktene er utviklet for å gi maskinbyggere mulighet for å forbedre elektriske bevegelser.

1. apr. 2016 - 07:00

Det første nye produktet er den elektriske sylinderen med føring – EPCO-G – som gir mulighet for enkel posisjonering med en slaglengde på opp til 400 mm. Med en integrert føringsenhet kan EPCO-G motstå aksiale og radiale belastninger, som betyr at den kan anvendes i et bredt utvalg av håndteringssystemer.

Tre størrelser

Sylinderen kan fås i tre størrelser (16, 25 og 40), den kan oppnå en hastighet på opp til 500 mm/s. Den er vedlikeholdsfri. Montering og installasjon er en enkel prosess, som betyr at teknikere kan spare tid og penger i forbindelse med montering og vedlikehold.  Føringsenheten kan også bestilles som en enkelt enhet til ettermontering på eksisterende EPCO-sylindre.

Vrimodul

Den andre nye tilføyelsen til OMS-produktserien er ERMO – en elektrisk vrimodul, som oppfyller de samme høye ytelseskriterier som Festo sine tidligere vrimoduler, men til en mer attraktiv pris. ERMO er ideell til kompakte håndteringsstasjoner og Pick and Place applikasjoner. Den er enkel og sette i drift og gir dermed maskinbyggere mulighet for rask tilkobling og igangkjøring.

Se også: Elektrisk akse med rask aksellerasjon

Rask rotasjon

Med en maksimal rotasjonshastighet på 600°/sek., et moment på 5 Nm og en repetisjonsnøyaktighet på mellom ± 0,05° og ± 0,1° kan den elektriske ERMO-vrimodulen brukes til et bredt spekter av håndteringssystemer til rotasjon og plassering.

Lineær tannremakse

Endelig er den lineære ELGR-tannremaksen oppdatert med en mer korrosjonsbestandig føring og lagermateriale som er ensbetydende med en driftssikker og robust løsning i mer tøffe miljøer. ELGR er en eksepsjonell konstnadsreduserende løsning med matekraft opp til 350N og leveres ferdig sammensatt med motor, aksialkitt og akse.

Alle produkter i OMS-produktserien kan enkelt skrus sammen for å danne et komplett håndteringssystem med 2, 3 eller 4 akser. De kan tilpasses hver enkelt brukers individuelle krav, slik at de kan bygge effektive og driftssikre maskiner.

Fyller hull

Disse tre OMS-tilføyelsene utfyller et hull i markedet mellom pneumatiske aktuatorer og elektriske akser. Ved å kombinere enkeltheten i pneumatikk med ytelsen og fleksibiliteten fra elektriske akser kan teknikere på tvers av mange bransjer nyte godt av en lang rekke fordeler. Disse produktene er alle enkle å igangsette siden de ikke krever spesialsoftware og kan leveres samlet med ét varenummer. Det gjør også bestillings- og leveringsprosessen enkel for alle involverte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.