IKT

Aktiv femåring

JUBILERER: Administrerende direktør Paul Chaffey i Abelia kan glede seg over at medlemstallet passerer 500 midt i jubileumsåret.
JUBILERER: Administrerende direktør Paul Chaffey i Abelia kan glede seg over at medlemstallet passerer 500 midt i jubileumsåret. Bilde: Abelia/Morten Brakestad
Finn Halvorsen
20. juni 2006 - 09:06

Dette er Abelia

Abelia – kunnskaps- og teknologibedriftene i NHO – ble startet 19. juni 2001. Da hadde Abelia 180 medlemsbedrifter med rundt 7500 ansatte. I juni 2006 passerte Abelia 500 medlemsbedrifter med rundt 25.000 ansatte.

Abelia er nå den fjerde største bransjen (landsforeningen) i NHO, og har 14 ansatte, en dobling siden starten.

Abelia feiret femårsjubileet med konferanse og strandfest på Telenor Expo på Fornebu 15. juni. Over 300 deltakere og strålende solskinn bidro til en flott markering.Fem viktige seire

- Abelia har gitt avgjørende bidrag til viktige seire for kunnskapsbedriftene, sier administrerende direktør i Abelia, Paul Chaffey.

- Noe av det viktigste Abelia har gjort, er å sette søkelys på det som er felles for alle kunnskapsbedrifter: God utdanning, god forskningspolitikk, en modernisert stat og en innovativ næringspolitikk. Abelia har vært med på å definere politikken som trengs for den kunnskapsintensive tjenestesektoren, mener Chaffey.

Her er Chaffeys seiersliste:

1. God TV til alle – digitalt bakkenett

2. Bredbånd til alle

3. SkatteFunn

4. En helhetlig forskningspolitikk i forskningsmeldingen

5. Modernisering av offentlig sektor

For det siste punktet må Chaffey likevel innrømme at han synes utviklingen har gått for sakte.

AltInn ble innført med Abelias støtte. De siste årene har det dessverre gått sakte, synes Chaffey.

– Alle utsettelsene av Min Side og den trege framdriften med innføring av IKT i skolen, er nedslående og skuffende. Vi kommer til å jobbe hardt for økt modernisering av offentlig sektor de neste fem årene, sier Chaffey.

Les mer om: