ENERGI

Aksjonister krever nye regler om byggestart på vindkraft innen maks tre år

Frøya fikk høyere vindturbiner enn de sa ja til. Nå ønsker aksjonsgruppa samme regler for vindkraft som for byggeprosjekter.

Sju år etter at kommunen sa ja, er byggingen av Frøya vindpark i gang. Slik ser det ut i vindkraftområdet på Frøya i dag, 28. oktober. Anleggsveier og oppstillingsplasser er under bygging, og til neste år vi de 180 meter høye vindturbinene begynne å reise seg.
Sju år etter at kommunen sa ja, er byggingen av Frøya vindpark i gang. Slik ser det ut i vindkraftområdet på Frøya i dag, 28. oktober. Anleggsveier og oppstillingsplasser er under bygging, og til neste år vi de 180 meter høye vindturbinene begynne å reise seg. Foto: Trønderenergi
29. okt. 2019 - 05:15

– Turbinhøyden har vært viktig i motstandskampen på Frøya. Det var nok hovedårsaken for at et så å si samlet kommunestyre snudde i vindkraftsaken, sier Lene Dahlø Skarsvåg i aksjonsgruppa Nei til vindkraft på Frøya.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.