PRODUKTNYHETER

Akrobatisk oppfølger

17. apr. 2001 - 06:55

Adobes pdf-dokumentformat er blitt en suksess, og vinner stadig flere tilhengere. Mange hundre millioner brukere på flere plattformer bruker Acrobat Reader for å lese og skrive elektroniske dokumenter. I starten var dette formatet påtenkt som et universelt format for elektroniske dokumenter beregnet for trykking og utskrift, og Adobe hadde neppe Internett i tankene da de lanserte det tidlig på 90-tallet.

PDA-vennlig

Den nye 5.0-versjonen av formatet spenner enda videre enn tidligere. Nå er PDA-er og mobiltelefoner i fokus. Selv om de fleste pdf-dokumenter er i A4-format, kan de utstyres med usynlige merker og enkelt leses på en bitteliten skjerm ved at det reformateres.

En annen etterlengtet nyhet er muligheten til å eksportere bilder fra dokumenter og å lagre pdf-dokumenter i et RTF-format som kan leses av Word og flere tekstbehandere.

En interessant ny funksjon for ingeniører er at store CAD-tegninger, lagret i pdf, kan skrives ut på vanlige skrivere ved at Acrobat finner den best mulige måten å dele opp tegningen på.

Web og pdf

Hvis du ønsker å lagre websider som pdf-dokumenter, kan du trekke dem inn i Acrobat. Programmet produserer da pdf-sider og eventuelle lenker fortsetter å være aktive.

Acrobat følger også trenden mot samarbeid i grupper. Dokumenter som sendes rundt i nettverket i en organisasjon for kommentarer, holder selv rede på når noen legger inn sine anmerkninger.

Programmet har også fått bedre sikkerhetskontroll av dokumenter, og du kan låse dokumenter slik at de ikke kan endres. Acrobat har også fått støtte for elektroniske signaturer.

Direkte fra databaser

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Mange brukere benytter Acrobat for å lage formularer og skjema. Den nye versjonen kan hente data direkte fra databaser for å lette utfyllingen av slike skjema. For å gjøre det lettere for nye brukere er grensesnittet overhalt og blitt mer som vanlige Windows-programmer.

Acrobat 5 er den første versjonen av programmet som kommer i på norsk. Den vil foreligge neste måned.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.