FTLYDBILDE

AKG med Quincy Jones-hodetelefoner

IFA: Quincy Jones måtte skrive autografer etter pressekonferansen.
IFA: Quincy Jones måtte skrive autografer etter pressekonferansen. Bilde: Dag Yngve Dahle

IFA / BERLIN: - Jeg har problemer med tekno. Overalt hvor jeg kommer hører jeg tekno, med en tone som repeteres i den uendelige. Jeg kommer fra en annen skole, sa Jones under Harman Kardons pressekonferanse under IFA-messa i Berlin torsdag.

Signature Line

77 år gamle Quincy Jones har som musiker og produsent jobbet med "alle" i musikkbransjen i USA gjennom en lang karriere. Mest kjent er han for å ha produsert Michael Jacksons plate "Thriller" og for å ha produsert låta "We Are The World". Han har mottatt ikke mindre enn 27 Grammy-er.

Nå samarbeider han med Harman Kardon, som eier hodetelefonprodusenten AKG og en rekke andre HiFI-selskaper. En av grunnene er at han gjennom hele sin karriere har brukt AKGs hodetelefoner og mikrofoner.

AKG lanserer nå serien "Quincy Jones Signature Line", som består av tre hodetelefoner:

Q701 er en påkostet modell beregnet for profesjonell bruk. Q460 er en lettere modell beregnet for iPod-bruk og Q350 er plugger.

Quincy Jones Signature Line.

Bredest av alle

Intellekt og følelser

- Jeg er stolt over å jobbe sammen med Harman og AKG. Vi har mye til felles. De tar musikk på alvor. Husk at det er seriøse greier å spille inn musikk. Det er faktisk et spørsmål om liv eller død. Og det tar tid, noe som er en av årsakene til at jeg ikke har et musikkstudio hjemme. Jeg vil ikke ha en gitarist løpende rundt i stua mi i bare undertøyet klokka tre om natta, sa han.

Han legger til:

- Musikk er en av de få kunstformene som engasjerer både venstre og høyre hjernehalvdel. Musikk engasjerer både intellekt og følelser, sa han.

Quincy Jones sammen med Harman Kardons toppsjef Dinesh Paliwal (til venstre) på IFA-messa i Berlin.
Quincy Jones sammen med Harman Kardons toppsjef Dinesh Paliwal (Foto: Dag Yngve Dahle). Dag Yngve Dahle

BILDESERIE: Lyden av IFA

Hyller nano

Selv om Jones kommer fra "den gamle skolen" når det gjelder musikk, virker han å være åpen for nyvinninger.

- Vi har kommet svært langt når det gjelder musikkproduksjon og gjengivelse av lyd i dag. Mange feil er blitt gjort gjennom årenes løp, og ettersom feilene er blitt til erfaring er vi kommet til et stadium hvor kvaliteten er høy. Nanoteknologi er noe jeg virkelig har tro på. Med nanoteknologi er mulighetene så store at det vil innebære en revolusjon, sa han.

- Men tekno er ikke noe for meg. Teknologi har både positive og negative sider. Maskinen skal jobbe for deg, men ikke tenke for deg, sa Quincy Jones.

Sony med iTunes-konkurrent

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.