INDUSTRI

Aker Solutions selger Odim

Oppstyret bak transaksjonene mellom Aker Holding og Aker Solutions fikk Kjell Inge Røkke til å holde en flere timer lang pressekonferanse. Nå er ett av selskapene solgt videre.
Oppstyret bak transaksjonene mellom Aker Holding og Aker Solutions fikk Kjell Inge Røkke til å holde en flere timer lang pressekonferanse. Nå er ett av selskapene solgt videre. Bilde: Camilla Aadland
Camilla Aadland
29. juni 2009 - 09:49

Allerede nå selger Aker Solutions ett av selskapene de kjøpte som en del av den omstridte avtalen med Aker Holding i april.

Prisen er 45 kroner per aksje, noe som gir en total verdi på 700 millioner kroner.

Salget gir Aker Solutions en gevinst på nesten 125 millioner kronerRolls Royce kjøper

Aker Solutions kjøpte 33 prosent av Odim 2. april i år.

Selskapet vurderte først å integrere Odim som en del av Aker Solutions.

– Gjennom denne prosessen har vi også blitt kontaktet av andre interesserte aktører i markedet, og vi har mottatt et bra tilbud fra Rolls-Royce Marine. Etter en helhetsvurdering, er vår oppfatning at det vil være i aksjonærenes interesse å selge til denne prisen, sier konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions i en pressemelding.Solid selskap

Aker Solutions vil fortsette samarbeidet med Odim.

– Vårt industrielle samarbeid innen brønnservice og marine operasjoner fortsetter. Rolls-Royce Marine er et svært solid selskap, og vi er sikker på at våre eksisterende prosjekter med Odim som leverandør vil fortstte på en god måte, sier Lieungh.