Aker Solutions og ABB inngår allianse

Samarbeidet skal gi løsninger som kan benyttes av den globale olje- og gassindustrien, basert på selskapenes felles kompetanse innen havbunnsløsninger, kraft- og automasjonsteknologi.

Gasskompresjonssystemer på havbunnen
Gasskompresjonssystemer på havbunnen
6. juni 2016 - 07:00

ABB og Aker Solution inngår en allianse som skal ta havbunnsteknologi til et nytt nivå. Samarbeidet skal gi løsninger som kan benyttes av den globale olje- og gassindustrien, basert på selskapenes felles kompetanse innen havbunnsløsninger, kraft- og automasjonsteknologi, skriver ABB i en pressemelding.

Forbedre styring og kraftforsyning

Samarbeidet vil kombinere ABBs undervanns- kraft- og automasjonsteknologi og Aker Solutions kunnskap og kapasitet på levering av produksjonsløsninger for olje- og gassproduksjon. Intensjonen er å forbedre hvordan produksjonsutstyr på havbunnen forsynes med kraft og hvordan det styres fra land eller plattformer. Dette skal resultere i lavere kostnader og muliggjøre lønnsom produksjon fra felt langt fra eksisterende infrastruktur, skriver ABB i en pressemelding.

Fokuserer på kompresjonssystemer

Avtalen er et resultat av samarbeid som inkluderer leveranser gasskompresjonssystemet for det Statoil-opererte Åsgard-feltet. I starten vil samarbeidet fokusere på utvikling av bedre havbunns kompresjonssystemer til reduserte kostnader og raskere levering.

Ved å bygge på sin globale tilstedeværelse, kan selskapene sammen støtte og levere til kunder over hele verden. Hovedsetet for samarbeidet er i Oslo.

Les også: Industrien og NTNU samler kreftene for undervanns-produksjon

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.