ENERGI

Aker Solutions med kraftig økning: 1,1 milliarder før skatt

Selskapet oppgir at det er positive utsikter fremover, med anbudsaktivitet på om lag 103 milliarder kroner, hvorav 65 prosent var knyttet til segmenter utenfor Subsea.

Direktør Kjetel Digre i Aker Solutions melder om positive markedsutsikter etter et sterkt tredje kvartal-resultat.
Direktør Kjetel Digre i Aker Solutions melder om positive markedsutsikter etter et sterkt tredje kvartal-resultat. Foto: Javad Parsa/NTB
Magnus RossMagnus RossJournalist
30. okt. 2023 - 07:54

Aker Solutions økte både inntekter og resultat i tredje kvartal. Resultatet før skatt var på 1,1 milliarder kroner, som er mer enn en dobling fra i fjor.

Selskapet hadde omsetning på 14,3 milliarder kroner i tredje kvartal, fra 10 milliarder året før. Uten Sub-Sea segmentet, er omsetningen på 9,1 milliarder, ifølge selskapets siste kvartalsrapport. 

Ifølge rapporten forventes markedsaktiviteten å øke på tvers av energisektoren, drevet av begrensninger i olje- og gassforsyninger fra pålitelige kilder.

Selskapet skriver at de er selektive i fornybarmarkedene, som de mener fortsatt er umodne og har  utilstrekkelige fortjenestenivåer.

Basert på pågående prosjekter og sikret ordrereserve, forventer selskapet at inntektene for hele 2023, uten Subsea, vil være rundt 34 milliarder kroner.

Det forventes at inntektene i disse segmentene vil vokse med rundt 10 prosent i 2024.

Les også

Equinor: Investerer 1,5 mrd. årlig i grønne gründere – dette ser de etter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.