INDUSTRI

Aker Solutions kutter 175 stillinger

Utsettelser fører til nedskjæringer.

Bilde: NTB scanpix
22. sep. 2014 - 19:53

En utsettelse av Zidane-prosjektet gjør at Aker Solutions kutter 175 stillinger i Stavanger. Til sammen har 575 stillinger forsvunnet i ett av selskapets forretningsområder.

De ansatte ble informert om avgjørelsen under et allmøte mandag, skriver Stavanger Aftenblad.

– Jeg kan bekrefte at det i dag har vært avholdt informasjonsmøter med de ansatte i Stavanger som jobber innenfor forretningsområdet for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) i Norge. Temaet var bemanningsutfordringer som følge av den markerte nedgangen i aktivitetsnivået i MMO-markedet på norsk sokkel, forteller kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions.

Les også: Se vår oversikt: Her forsvinner oljejobbene

Utsatt

I forrige uke ble det kjent at RWE Dea og de andre partnerne ønsker å regne mer på kostnadene før de eventuelt går videre med utbygging av gassfeltet Zidane i Norskehavet.

– Zidane er ett av flere prosjekter som er blitt utsatt og som bidrar til å forsterke nedgangen i markedet for vedlikehold og modifikasjoner på norsk sokkel, sier Nooryani til NTB.

Fra før har rundt 400 medarbeidere i Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim og Kristiansund fått tilbud om overføring til bemanningsselskapet Aker Advantage. Ifølge kommunikasjonsdirektøren vil selskapet også kunne bidra til å finne løsninger for ansatte i stillingene som nå kuttes i Stavanger.

Les også: Aibel har kuttet 1000 konsulenter det siste året

Kutt i bergensselskap

Også oljeserviceselskapet Beerenberg kutter. Selskapet, som har hovedkontor i Bergen, kvitter seg med 150 ansatte, skriver økonominettstedet Vest24.

– Vi har fulgt situasjonen nøye over tid. Nedskjæringen skjer som følge av den generelle nedgangen i olje og gassmarkedet. På bakgrunn av det, ser oss nødt til å redusere med cirka 150 årsverk, sier kommunikasjonssjef Ole Klemsdal.

Les også:

Når Bilfinger må redusere med 600 ansatte blir kvinner, lærlinger og eldre beskyttet

40 prosent av Norges oppdagede olje kan ikke tas opp

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.