OLJE OG GASS

Aker Solutions etablerer Tromsø-kontor

Aker Solutions satser videre i nord, og etablerer kontor i Tromsø.
Aker Solutions satser videre i nord, og etablerer kontor i Tromsø. Bilde: Richardsen, Tor
Maiken Ree
1. des. 2011 - 10:45

Ifølge selskapet skal det nye kontoret samle kompetanse og ekspertise knyttet til nordområdene. Aker Solutions planlegger å hente inn 200- 300 ingeniører i løpet av tre til fem år. Ingeniøroppgavene er knyttet til nye feltutbygginger, samt vedlikeholds- og modifikasjonsprosjekter på norsk sokkel og resten av verden.

Etableringen av Tromsøkontoret er en del av Aker Solutions strategi for å styrke sin tilstedeværelse i Nord-Norge. Selskapet mener også at Tromsø er riktig by å etablere seg i.

Rekrutterer fra universitetet

– Universitetet i Tromsø blir stadig mer involvert i olje- og gassrelatert forskning og utdanning, og vil trolig være en fremtidig leverandør av kompetanse for Aker Solutions, skriver selskapet i en pressemelding.

Aker Solutions har allerede startet etableringen av en servicebase for undervannsteknologi i Hammerfest. I tillegg kjøpte Aker nylig brønnteknologiselskapet X3M Invent, som holder til i Narvik.

Mulig også i Sandnessjøen

Selskapet vurderer også å etablere et mindre ingeniørkontor i Sandnessjøen, i forbindelse med vedlikeholds- og modifikasjonsprosjekter.

– I Petroleumsmeldingen som ble offentliggjort i juni uttrykte regjeringen en klar forventning til oljeindustrien om at aktiviteter til havs bør gi positive lokale ringvirkninger i form av arbeidsplasser og økt verdiskaping på land. Vi støtter denne meldingen fordi det er forretningsmessig fornuftig for både Aker Solutions og kundene våre, sier arbeidende styreleder i Aker Solutions, Øyvind Eriksen.

Det jobbes nå med å finne egnede kontorlokaler i Tromsø, og rekrutteringen av ingeniører starter i vinter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.