OLJE OG GASS

Aker leverer dypvannsbor til kinesisk selskap

30. mai 2011 - 14:32

Aker Solutions har vunnet kontrakter verdt 1 milliard kroner for levering av boreutstyr til dypvannsrigger for kinesiske Cosco.

Komplette pakker

Avtalen, som ble meldt på børsen mandag, inkluderer komplette borepakker til to dypvannsrigger, levert i 2012 og 2013. Den har en verdi på 1,06 milliarder kroner og inkluderer opsjoner for ytterligere to enheter til China Ocean Shipping Company (Cosco).

– Disse kontraktene viser at vi har attraktive produkter og tjenester i markedet for dypvannsrigger. Tilbudsaktiviteten er for tiden høy, og det er positivt å se at vi er konkurransedyktige i markedet, sier Thor Arne Håverstad, konserndirektør og leder for Aker Solutions' boreteknologivirksomhet.

Vil ikke bekrefte

Industrikilder forteller til Oilinfo.no at de kinesiskbygde riggene er de samme som Sevan Drillings borerigger UDW 3 og UDW 4, som har overensstemmende leveringstid.

Aker Solutions vil ikke bekrefte hvor borepakkene ender opp.

Arendal-baserte Sevan Drilling, som nylig fisjonerte ut av kriserammede Sevan Marine, annonserte selv en kontrakt på 2,8 milliarder kroner for de to aktuelle riggene i en børsmelding, skriver E24.

Les også:

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.