IT

Aker Kværner over IP

13. feb. 2008 - 07:01

Huset som egentlig skulle ha vært Telenors andre byggetrinn, rommer nå i stedet rundt halvparten av Aker Kværners ansatte i Osloregionen.

I de to årene som er gått siden flyttebeslutningen, har det pågått et omfattende arbeid for å gjøre overgangen på IT-siden helt smertefri, og samtidig bygge en infrastruktur som kan være grunnlaget for hele konsernet.

Det er Datametrix som har fått gleden av å levere den Ciscobaserte IT-infrastrukturen Cisco Connected Real Estate, CCRE, til Aker Kverners nye bygg.

Planen er å ta den med til det nye hovedkontoret som skal bygges i Stavanger og etter hvert i resten av verden.Ingen forskjell på IT og kloakk

Cisco mener IT er like viktig som vann, kloakk og strøm. Poenget er å la alle tjenestene gå over den samme kabelen. Det er både billigere og gjør det nettet mye mer fremtidssikkert.

Selv om dette ikke er nye tanker tar det tid før slike trender slår gjennom og det er ikke mange som har gjennomført dette så utstrakt som Aker Kverner.

— Alle våre kabelbaserte tjenester skal gå over det samme nettet, enten det dreier seg om telefoni, data, sikkerhet eller andre ting og vi har investert mye for å lage en solid infrastruktur. All kabling er basert på kategori 7 som tåler langt mer enn den trafikken vi vil belaste dem med i starten. Vi har mange her som sitter med svært kraftkrevende CAD-arbeidsstasjoner og de trenger et hurtig kablet nettverk. For mange er det trådløse nettverket godt nok. Vi har også brukt mye ressurser på å bygge det trådløse nettet slik at folk skal kunne ta med seg enhetene over alt i bygget uten å miste tilkoblingen, sier sikkerhetssjef og ansvarlig for IT-delen av flytteprosjektet, Tom Losnedahl i Aker Kværner.7000 nettverkspunkter

Hele bygget har 7000 aktive nettverkspunkter i huset. Har du en standard sikret PC kan de ansatte koble seg inn over alt, enten det er trådløst eller kablet. Adgangen styres med digitale sertifikater. I tillegg finnes det et trådløst gjestenett.

— Vi har brukt dette IT-prosjektet til å fase ut analog telefoni til fordel for IP-telefoni. Det er dyrere, men gir mye større fleksibilitet. Telefonene kan kobles til over alt i datanettet vårt, som strekker seg til alle kontorene over hele verden, sier Losnedal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.