ENERGI

Aker Horizon med verdinedgang på 1,4 milliarder

Selskapet melder likevel om optimisme for 2023.

− Fremtiden for grønn energi og grønn industri ser lys ut, vi forventer et positivt momentum i 2023, sier Kristian Røkke, administrerende direktør i Aker Horizons. Her på NHO sin årskonferanse i 2021.
− Fremtiden for grønn energi og grønn industri ser lys ut, vi forventer et positivt momentum i 2023, sier Kristian Røkke, administrerende direktør i Aker Horizons. Her på NHO sin årskonferanse i 2021. Foto: Terje Pedersen/NTB
16. feb. 2023 - 07:50

I sin børsmelding for fjerde kvartal 2022 melder Akers datterselskap for grønn energi og industri om nedgang, og optimisme.

Verdiene til selskapet falt fra 16,1 til 15,5 milliarder fra tredje til fjerde kvartal. En nedgang på 1,4 milliarder kroner.

Likevel melder topplederen om optimisme.

Optimisme

Aker Horizon trekker frem fremdrift i flere prosjekter, og har nådd 1,1 GW i sol- og vindprosjekter i Chile, og har inngått leieavtale for 1,8 GW sammen med partneren Ocean Winds i Scotwind.

Selskapet har installert viktig utstyr på begge stasjonene Aker har for karbonfangst, på Brevik i Norge og Twence i Nederland.

Kristian Røkke, daglig leder i Aker Horizon og sønnen til Kjell Inge Røkke, har tro på vekst i 2023.

− 2022 var preget av et usikkert miljø i endring. Fremtiden for grønn energi og grønn industri ser lys ut, vi forventer et positivt momentum i 2023 både på grunn av heldig utvikling av reguleringen både i USA og EU, og på grunn av modning i verdikjeden, sier han ifølge meldingen.

Nå forbereder selskapet seg på utlysningen av offshore-vindområder i Norge.

Konsernsjef Kristian Røkke og Aker Horizons opplever økende underskudd.
Les også

Aker Horizons tynges av Chile-mareritt: –Et dynamisk marked, sier Kristian Røkke

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.