OLJE OG GASS

Aker deles i tre

Aker Solutions deles i tre
Aker Solutions deles i tre Bilde: Holm, Morten
Maiken Ree
9. des. 2010 - 09:20

– Vi har lyttet til tilbakemeldingene fra våre kunder og investorer, og analysert hvordan vi skal posisjonere oss for å møte deres forventinger, sier styreleder Øyvind Eriksen i en pressemelding.

Aker Solutions deler selskapet inn i enhetene:

  • Aker Solutions; leverandør av teknologier, løsninger og service innen oppstrøms olje- og gassvirksomhet. Enheten vil inkludere boreteknologier, subsea olje- og gassystemer, brønnservice, fortøyning og modifikasjon.
  • Aker Contractors; spesialisert EPC (engineering, procurement and construction) med sterk posisjon i nordsjømarkedet.
  • Process & Construction International; forsyner av ingeniør- og konstruksjonsservice.

Skifter navn

Aker Solutions-navnet vil følge kun det ene selskapet, mens Process & Construction vil operere under et annet navn.

Aker Contractors vil fokusere på feltutvikling, med kompetanse fra verftene på Stord og Verdal sammen ingeniører i Oslo. Selskapets hovedkontor vil være i Oslo.

– Tilbakemeldingen er konsistent. Selskapet vårt har en sterk posisjon i markedet. Likevel, for å sikre videre vekst må vi være mer fokusert, mer fleksible i vår tilnærming til kundenes ønsker, og mer transparent, sier Eriksen.

Selger bygg

Samtidig melder Aker Solutions at de selger kontordelen av sitt nye bygg på Fornebu utenfor Oslo, og det nye kontorbygg på Hinna i Stavanger. Salgene vil frigi rundt en milliard kroner i kontanter, og gi en samlet gevinst på rundt 500 millioner kroner.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.