INDUSTRI

Airbus-havariet kan skyldes feil i programvaren

Oppdaget mulig avvik i egen granskning.

En Airbus A400M lander på Sevilla lufthavn tirsdag 12. mai. Dette var et testfly som kom fra Airbus-hovedkvarteret i Toulouse.
En Airbus A400M lander på Sevilla lufthavn tirsdag 12. mai. Dette var et testfly som kom fra Airbus-hovedkvarteret i Toulouse. Bilde: Miguel Angel Morenatti/TT / NTB Scanpix
19. mai 2015 - 16:48

Tirsdag bestilte Airbus Defense & Space programvare-sjekker på A400M-flyet etter havariet som kostet fire menneskeliv forrige lørdag.

Bestillingen kommer etter at selskapet oppdaget et mulig avvik i systemet som styrer flyets turbopropmotorer, ifølge Business Insider.

Flybilen måtte nødlande: Flybilen måtte nødlande - reddet av fallskjerm

Del av kontroversiell programpakke

Dette kom fram i en egen Airbus-utredning ved siden av den offisielle havariutredningen. Systemet, kalt Electronic Control Unit, er utviklet av BAE Systems og Hispano-Suiza.

Det skal være del av den samme programvarepakken som tidligere har fått skylden for den forsinkede leveransen av flyet.

Besetningen om bord, bestående av seks Airbus-ansatte, skal ha rapportert om teknisk feil like før avgang. Forrige uke meldte blant annet Aviation Week at det var motorene og drivstofftilførselen som sto øverst på lista til den spanske havarikommisjonen.

Ferdigskrog, missiler og framdrift uten luft: Ferdigskrog, missiler og framdrift uten luft: Dette er kravene til Norges nye ubåt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.