INDUSTRI

Aibel bygger plattform i Dubai

NYTT MARKED: Dolwin Beta er en flytende omformerstasjon for vindkraft. Den representerer et nytt marked for norske offshoreleverandører.
NYTT MARKED: Dolwin Beta er en flytende omformerstasjon for vindkraft. Den representerer et nytt marked for norske offshoreleverandører. Bilde: Aibel
Anders J. Steensen
17. jan. 2012 - 10:27
Vis mer

Dolwin Beta er en essensiell del av en større vindkraftutbygging vest for Helgoland.

Om bord på plattformen skal det installeres en omformerstasjon for å konvertere vekselstrøm fra vindmøllene til likestrøm, som skal sendes via en undersjøisk kabel til land.

Dekk på 70x90 meter

Plattformen er utviklet i samarbeid med ABB, som har det overordnede ansvaret for prosjektet og vil levere kabler og omformerutstyr.

AIbel har ansvaret for plattformkonstruksjonen.

– Dolwin Beta er en stor plattform. Dekket er på 70 x 90 meter. Dubai Drydock World skipsverft er stor nok til å klare å bygge denne plattformen, sier administrerende direktør i Aibel Jan Skogseth.

Til tysk sektor

Dubai Drydocks World har tidligere bygget skroget til riggende Aker Spitsbergen og Aker Barents.

Skroget til Dolwin Beta kommer til Haugesund i 2013 og ferdigstilles ved Aibels verft. Den installeres i tysk sektor i 2014.

Dolwin Beta er en nedsenkbar flytende plattform som skal slepes i posisjon og settes ned på havbunnen. Den har eget boligkvarter med plass til 24 personer, helikopterdekk og to kraner.

Dolwin Beta Aibel ABB
OFFSHORE: Dolwin Beta ligger 45 kilometer fra Kysten utenfor Helgoland i Nord-Tyskland. Fra plattformen går det en undersjøisk DC-kabel på 45 kilometer som går videre i en nedgravd landkabel på 90 kilometer opp til Dörpen. Spenningsnivået er på 320 kV. Aibel

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.