PROSJEKTER

Aftenposten: Regjeringen bevilger 300 millioner til E18 vest for Oslo

Etter at bevilgningene ble strupet fra nyttår.

Regjeringen bevilger trolig 300 millioner kroner ekstra til prosjekteringen av ny E18 mellom Oslo og Bærum, skriver Aftenposten i dag.
Regjeringen bevilger trolig 300 millioner kroner ekstra til prosjekteringen av ny E18 mellom Oslo og Bærum, skriver Aftenposten i dag. Ill: ViaNova
AV NTB OG PER HELGE SEGLSTEN
14. mai 2019 - 13:08

Regjeringen setter av over 300 millioner kroner til veiprosjektet på E18 Lysaker-Ramstadsletta, skriver Aftenposten.

Strekningen er blitt kostnadsberegnet til 15 milliarder kroner.

I desember kom det fram at regjeringen ikke ville gi penger til prosjektet, fordi Statens vegvesen hadde brukt om lag 340 millioner kroner mer enn de fikk bevilget i 2018.

Pengene ble brukt på å kjøpe opp eiendom som sto i veien for utbyggingen. Vegvesenet forklarte dette med at de følte et press fra regjeringen for å opprettholde et høyt tempo i forberedelsene til utbyggingen.

Om regjeringen nå snur, vil byggestart for prosjektet tidligst kunne bli på høsten 2020. Det har prosjektleder Grete Tveidt i Statens vegvesen tidligere antydet overfor Aftenposten.

Grunnen er blant annet at de fleste planleggerne i prosjektet, var innleid fra konsulentselskapet Aas-Jacobsen. Disse må nå rekrutteres inn i prosjektet igjen.

Samferdselsdepartementet innkalte i går til pressekonferanse klokka 11 i dag med samferdselsminister Jon Georg Dale om E18 på en bru over motorveien ved Høvik i Bærum. De ville da ikke si noe nærmere om hva pressekonferansen skal handle om, utover at temaet er E18.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.