AF ønsker å slippe jentene mer fram - målet er å gå fra 9 til 20 prosent

For å tiltrekke seg enda flere flinke folk, setter AF ambisiøse mål for kvinneandelen i konsernet.

Ved å bedre tilrettelegge for å kombinere jobb og familie vil AF Gruppen bli en bedre arbeidsplass for alle ansatte.
Ved å bedre tilrettelegge for å kombinere jobb og familie vil AF Gruppen bli en bedre arbeidsplass for alle ansatte. Foto: Eirik Førde
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. jan. 2019 - 11:26

AF Gruppen har vedtatt et «40/20-mål» som innebærer at 40 prosent av alle funksjonærene i AF skal være kvinner. Den totale kvinneandel skal øke fra 9 til 20 prosent Målet er ambisiøst. Det innebærer at AF går fra å være dårligst i klassen, til å være ledende i bransjen.

– De neste årene skal AF Gruppen vokse betydelig. Skal vi beholde posisjonen som Norges mest lønnsomme entreprenør, må vi øke ledelseskapasiteten og sikre like karrieremuligheter for kvinner og menn. Det mangler ikke på kvinner som studerer relevante fag, men med en kvinneandel på under 10 prosent, går vi åpenbart glipp av mange dyktige folk, sier konsernsjef Morten Grongstad.  

AF Gruppens sier at alle forretningsenheter fra 2019 vil sette mål for kvinneandel i sin enhet på ulike stillingsnivåer og måle utviklingen kvartalsvis.

Fokus på ubevisst diskriminering

Satsingen innebærer en langsiktig forpliktelse fra ledelsen i AF og en helhetlig tilnærming som både tar for seg holdningsendringer på individnivå og strukturelle hindre. De neste årene vil det iverksettes en rekke tiltak for å øke kvinneandelen. 

Ved å bedre tilrettelegge for å kombinere jobb og familie vil AF Gruppen bli en bedre arbeidsplass for alle ansatte. <i>Foto:  Eirik Førde</i>
Ved å bedre tilrettelegge for å kombinere jobb og familie vil AF Gruppen bli en bedre arbeidsplass for alle ansatte. Foto:  Eirik Førde

– Dersom det finnes holdninger og strukturer som hindrer den utviklingen vi ønsker å ha, er det viktig at vi får tatt ett oppgjør med disse. Ubevisst diskriminering er et av fokusområdene vi har tatt tak i tidlig. Bedriftskulturer endres gjennom økt bevisstgjøring og tematikken settes på dagsorden både på prosjektbesøk og kurs i AF Akademiet, forteller prosjektleder Sif Løvdal som leder prosjektgruppen som jobber for like karrieremuligheter i AF for kvinner og menn. 

Tiltak som gagner alle

40/20-målet er et ledd i å sikre like muligheter for karriereutvikling for alle. Tiltakene som innføres skal ikke bare gagne ett kjønn, men alle medarbeidere i AF. Bedre tilrettelegging for å kombinere jobb og familie vil gjøre AF Gruppen til en bedre arbeidsplass for samtlige ansatte.

– Vi skal være bransjens mest attraktive arbeidsgiver blant kvinner og menn. Medarbeidertilfredsheten skal være like høy hos begge kjønn. Vi skal rett og slett ha de beste folka, sier konsernsjef Morten Grongstad. 

LES OGSÅ: Rekordmange fikk læreplass i 2018

LES OGSÅ: Asfaltarbeider er årets lærling i Veidekke

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

LES OGSÅ: AF Gruppen kjøper 70 prosent av aksjene i svensk entreprenørselskap

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.