ARKIVNYHETER

AF Gruppen vil ekspandere

EKSPANSIV: Pål Egil Rønn vil ha en større AF Gruppen enn dagens. Han nevnte miljø som område, og bygg i flere byer i Norge uten å være spesifikk.
EKSPANSIV: Pål Egil Rønn vil ha en større AF Gruppen enn dagens. Han nevnte miljø som område, og bygg i flere byer i Norge uten å være spesifikk. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
12. feb. 2010 - 15:40

Til tross for at resultatet per aksje ble 3,85 kroner foreslår styret å gi kun 1,60 kroner i utbytte. Resten av overskuddet vil Rønn ha klart til ekspansjon. Egenkapitalandelen i konsernet er nå 29,9 prosent mens målet for egenkapitalandel er 20 til 25 prosent.

– Jeg er veldig opptatt av at vi skal ha handlekraft. Nå må vi finne noen muligheter, sa Rønn under presentasjonen av resultatene.

Moderat vekst

– Vi har ekspansive tanker, ellers hadde vi betalt ut større utbytte. Diskusjonene går i retning av å gi litt mer gass. Vi ser ekspansjonsmuligheter i miljø og det er byer i Norge ut over Oslo med spennende demografisk utvikling.

AF Gruppen har nylig signert kontrakt om å bygge kraftverket Embretsforss, og starter snart arbeidene. Rønn sier han ser økt aktivitet innen anlegg. For bygg viser konsernet gode resultater, men markedet er fortsatt avventende. Resultatene innen eiendom var null. I løpet av hele 2009 har ikke konsernet solgt mer enn 23 boliger og sitter fortsatt med 72 usolgte ferdigstilte boliger.

To tre prosjekter i 2010

– Vi kommer til å starte to til tre prosjekter i egen regi i 2010. Det går bra i Østfold, men det er fortsatt vanskelig i Sverige.

Innen miljø går det derimot bedre og Rønn kunne melde om gode resultater og han venter økende aktivitet i 2010. Området energi byr også på et vanskelig marked.

– Jeg er ikke fornøyd, sa Rønn om energi der inntjeningen lå på 3.5 prosent. Totalt for konsernet endte inntjeningen på 7,7 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.