BYGG

AF Gruppen nedprioriterer boliger

Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen f.o.m. 14.05.07
Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen f.o.m. 14.05.07 Bilde: Jan Lillehamre
Mona Strande
21. aug. 2007 - 08:40

- Vi vil ikke satse alle pengene på boligmarkedet nå. Vi forventer en stagnasjon, og da er det mer interessant å gå inn i andre markeder, sier nyansatt konsernsjef i AF Gruppen, Pål Egil Rønn, ifølge Aftenposten.

Vil ikke ta sjanser

AF Gruppen er blant Norges største selskaper innen bygging av boliger og næringsbygg, og la i går frem rekordresultater for andre kvartal - med et overskudd før skatt på 55 millioner kroner.

Men Rønn mener det er bedre å sette pengene på næringsbygg og prosjekter for oljebransjen - eller i det svenske boligmarkedet, istedenfor å ta store sjanser på det norske boligmarkedet.

Underleverandør-problem

Ved utgangen av andre kvartal var 70 av de 270 igangsatte boligene AF Gruppen har til salgs usolgte, skriver Aftenposten. I Sverige er samtlige av konsernets 53 ingangsatte boligenheter solgt.

Rønn sier til Aftenposten at den labre konkurransen i underleverandørmarkedet påvirker dette. Prisene øker når etterspørselen koker, og prisene stiger mest innen tekniske tjenester.

Ved langsiktige kontrakter fører dette til at underleverandørprisene stiger før selskapet rekker å bestille alle tjenester som trengs for å ferdigstille prosjektene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.