NYHETER

AF Gruppen leder på Sydhavna

Et anbud på 306,8 millioner gir AF Gruppen gode muligheter til å sikre seg kontrakten på utbygging av Sydhavna i Oslo. Ledelesen til nr. to er ikke stor, men når andre hensyn tas i betraktning, blir avstanden større.

Slik vil området rundt avkjøringen til Sjursøya se ut om tre år. AF Gruppen ligger godt an til å få kontrakten på entreprenørarbeidet. (Ill. Statens vegvesen)
Slik vil området rundt avkjøringen til Sjursøya se ut om tre år. AF Gruppen ligger godt an til å få kontrakten på entreprenørarbeidet. (Ill. Statens vegvesen)
21. des. 2012 - 15:00

Entreprenørene konkurrerer på mer enn pris på dette oppdraget. De første konvoluttene, som ble åpnet 12. november, inneholder beskrivelse av hvordan man vil løse oppgaven. På bakgrunn av besrivelsene har entreprenørene fått karakterer som er omregnet til penger.

21. desember ble de andre konvoluttene åpnet. De viste at Implenia ligger nest lavest med et anbud på 315,6 mill. Deretter følger Skanska med 358 mill. Veidekke vil ha hele 543,7 mill. for jobben.

Fra AF Gruppens anbud trekker Vegvesenet 20,9 mil. etter å ha vurdert innholdet i første konvolutt. Implenia får et tillegg på 9,2 mill. Skanska får et fradrag på 36,2 mill., mens Veidekke får et tillegg på 3,2 mill. Dette betyr at Skanska overtar andreplassen når tillegg og fradrag er regnet inn, men AF Gruppens forsprang øker til nesten 9 prosent.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Byggeleder Oddmund Jessen i Statens vegvesen er fornøyd med prisene. - De ligger i gata. Vi hadde kanskje ventet noen flere anbydere, men de har vel mye å gjøre for tiden, sier han.

Anbudsnemnda gir sin innstilling om valg av entreprenør 10. januar.

Oppdraget består i å etablere en 6-armet rundkjøring på lokk over E 18. Fire av rampene går mot E 18, en går mot Sjursøya og en går mot en lokalveg.

Utbyggingen berører en 900 meter lang strekning. E 18 får fire gjennomgående felt - to åpne og to som blir reservert kollektivtrafikk.

Innen utgangen av september 2015 må jobben være fullført.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.