ARKIVNYHETER

AF Gruppen lavest på Vigeland bru

Dagene til gamle Vigeland bru er talte. Ett felt er for lite for dagens trafikk. AF Gruppen har gitt lavest pris på riving av brua og bygging av en ny.
Dagene til gamle Vigeland bru er talte. Ett felt er for lite for dagens trafikk. AF Gruppen har gitt lavest pris på riving av brua og bygging av en ny. Bilde: Dag Lauvland/Lindesnes

BR Gruppen fra Kristiansand ligger på andreplass med 29,257 mill. Deretter følger et annet sørlandsfirma, ECO Bygg fra Åseral, som vil har 31,209 mill. for jobben. De to siste anbyderne er Betonmast (31,507 mill.) og Skanska (33,572 mill.).

Vigeland er kommunesenter i Lindesnes. Brua med samme navn skal føre fylkesveg 460 over elva Audna. Før den kan bygges må nåværende bru rives. Til tross for at den ligger så å si midt i tettstedet, har den bare ett felt.

Rivingen av gamlebrua inngår i entreprisen. Den nye skal bygges på samme sted som den gamle. Den får to spenn og en totallengde på 64 meter. Pilaren i elva får skiveform. Den blir fundamentert på stålrørspæler.Les mer om: