AF Gruppen delte ut romferd

TENKE SJÆL: AF Gruppens konsernsjef Pål Egil Rønn gratulerer Helge Tangen Aarflot og Henrik Elias Berbom som vinnere av individuell klasse for juniorer i konkurransen om å presentere boformer på Mars. De to unge har gjort som Trond Viggo Torgersen anbefaler, og tenkt sjæl. De bedyret overfor Rønn at de ikke har lest noe og knapt bruk internett i sitt vinnerutkast. (Bilde: Joachim Seehusen)
GODE MARSILLUSTRSJONER: De 26 elevene i klasse 6b på Røyneberg skole i Sola kommune hadde gode skisser av sine Mars-løsninger. Nederst til venstre, i hendene til konsernsjef Pål Egil Rønn, viser de hvordan gigantiske strå eller fibre skal settes i bevegelse av den kraftige vinden på Mars. Mekanismer under bakken tar opp energien. Ved siden av illustrerer de hvordan genmodifiserte kaktuser skal bidra til å sikre vannforsyningen. Lærer Kjell Sunde holder en tredje skisse av livet på Mars. (Bilde: Joachim Seehusen)
VERDIGE VINNERE: Ingrid Nordbotten og Mats Andreassen fra klasse 6b på Røyneberg skole representerte stolte vinnere av Mars-konkurransen. (Bilde: Joachim Seehusen)
TRODDE IKKE: Brage Johansen fra Telemark trodde knapt sine egne ører da han hørte at han har vunnet en tur ut i rommet. Turen er planlagt til en gang i løpet av 2012. Målet er minst en time i vektløs tilstand. (Bilde: Joachim Seehusen)
FINALISTER: Det var fem finalister som juryen mente presenterte forslag som hevet dem over de øvrige. Fra venstre Jon Lund, førsteårsstudent på NTNU, industriell økonomi, Geir Lunde, sivilingeniør og geolog som jobber med petroleumsprosjektering, deretter Jonas Krogh Læret, som studerer aerospace engineering i Nederland, Cecilie Koch, cellist og matematikkstudent ved NTNU og helt til høyre vinneren, Brage Johansen fra Sola, for sikkerhets skyld iført "romdrakt". (Bilde: Joachim Seehusen)
JURYEN: Konsernsjef Pål Egil Rønn, helt til venstre, kunne presentere en tung jury i seniorklassen. Professor og dekan Ingvald Strømmen, NTNU, Gunn Ovesen, administrerende direktør i Innovasjon Norge, Line Bull, direktør i Snøhetta og astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard. - Et flott initiativ, for dette handler om rekruttering til viktige studier, kommenterte Strømmen. (Bilde: Joachim Seehusen)
TEGNINGER: Lokalene hos AF Gruppen var spekket med tegninger av hvordan livet på Mars kan arte seg. Skoleklasser fra hele landet har tatt utfordringen og brukt tid på å tenke ut løsninger. (Bilde: Joachim Seehusen)
MODELL: Slik ser elevene ved Marienlyst skole for seg et samfunn på Mars. (Bilde: Joachim Seehusen)
BOBLER: Mange har sett for seg et Mars-liv i lukkede bobler. Her representert ved Jessheim Videregående skole. For øvrig hadde også vinneren i seniorklassen et sett med store bobler som dekker hele byer. (Bilde: Joachim Seehusen)
  • byggbilder

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå