ARKIVNYHETER

AF Gruppen bygger ny Vigeland bru

Denne brua tilfredsstiller ikke dagens krav. Nå skal AF Gruppen rive den og erstatte den med en ny.
Denne brua tilfredsstiller ikke dagens krav. Nå skal AF Gruppen rive den og erstatte den med en ny. Bilde: Vest-Agder fylkeskommune
30. sep. 2010 - 12:58

Anbudene ble åpnet i juni, men kontrakten ble ikke underskrevet før 30. september. Grunnen er at anbudene lå en god del høyere enn ventet. De totale omkostningene for prosjektet vil komme på 37 millioner. Det er 12 millioner høyere enn budsjettert. For å dekke inn merkostnadene måtte Vegvesenet be fylket om ekstrabevilgning.

Vigeland er kommunesenter i Lindesnes. Det ligger langs vestbredden av elva Audna. Tre bruer fører over elva ved tettstedet, en for E 18, en for fylkesveg 460 og en gangbru.

Fylkesvegbrua har bare ett felt og trenger avløsning. Den nye brua skal følge trasén til den gamle. Det blir ikke satt opp noen midlertidig bru i anleggsperioden. De som skal kjøre østover fra Vigeland må bruke E 18 inntil den nye brua står ferdig, myke trafikanter kan bruke gangbrua, som går parallelt med brua som skal rives.

Nybrua får en lengde på 64 meter fordelt på tre spenn. Den blir klar til bruk om et år.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.