BYGG

AF gjør skoler nye

Trond Gram
7. juni 2010 - 15:48

I dag ble det kjent at entreprenørselskapet AF Gruppen har fått jobben med å gjøre to skoler nye.

I Lørenskog skal selskapet stå for rehabilitering, påbygg og tilbygg av den totalt 8200 m 2 store Kjenn ungdomsskole i Lørenskog.

Prosjektet som har en verdi på 92 millioner kroner påbegynnes i juni og skal være ferdig i desember 2011.

– Markedsleder

Samtidig ble det klar at Undervisningsbygg i Oslo har valgt AF Gruppen som entreprenør for nybygg og rehabilitering av Kjelsås skole.

Arbeidet omfatter riving av deler av eksisterende bygningsmasse, etablering av nytt skolebygg og hall og rehabilitering av eksisterende bygninger.

– AF Gruppen er markedsleder på rehabilitering av bygg og har lang erfaring fra ombygging av skolebygg, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen i en melding.

Krevende jobb

I Oslo er oppstarten i oktober, arbeidene skal være ferdig til sommeren 2012 og har en verdi på 188 millioner kroner.

– Dette er en stor og krevende rehabiliteringsjobb som vi ser frem til å starte opp med. AF har lang erfaring og i det siste fått flere oppdrag med rehabilitering av skolebygg, sier Rønn.

I slutten av mai ble det klart at Undervisningsbygg tildelte selskapet kontrakten for totalrehabilitering av Sinsen skole. En kontrakt som har en verdi på 104 millioner kroner.

Avtalen omfatter totalrehabilitering av eksisterende skolebygg på ca. 8800 m 2, inkludert rivearbeid og bygging av nytt svømmebasseng.

Bygger i Fredrikstad

Men det er ikke bare gamle skoler som blir som nye, AF har også stukket av med kontrakten på nybygging av en skole i Fredrikstad i vår:

Les også: Ny skole i Fredrikstad

En avtale på 94 millioner kroner skal sørge for at AF bygger ferdig Sagabakken skole og flerbrukshall innen juni 2012.

– For AFs byggvirksomhet er Østfold et viktig satsingsområde. Denne kontrakten er viktig for vår virksomhet og viser at vi har konkurransekraft, sa Pål Egil Rønn da kontrakten ble offentliggjort.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.