MARITIM

Advokatfirma varsler massesøksmål på 90 millioner etter Viking Sky-hendelsen

Mener krisen kunne vært unngått.

Viking Sky på vei mot Molde etter problemene som oppstod over Hustadvika i Møre og Romsdal.
Viking Sky på vei mot Molde etter problemene som oppstod over Hustadvika i Møre og Romsdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB Scanpix

Et amerikansk advokatfirma krever 90 millioner kroner i erstatning for alle skader som ble påført under Viking Sky-hendelsen i mars.

Advokatfirmaet Lipcon, Margulies, Alinsa & Winkleman mener cruiseskipet seilte med vitende og vilje rett inn i det varslede uværet på vestlandskysten lørdag 23. mars, skriver TV 2.

Firmaet krever erstatning for økonomiske tap, samt erstatning for tort og svie. De har bedt om ti millioner dollar, rundt 90 millioner norske kroner, fordelt til alle som var om bord på skipet. Det uttaler advokat Michael Winkleman til Fox Business onsdag.

Les også

– Det er absolutt deres (Viking Sky) sin feil. Jeg håper inderlig ikke de gjorde det med vilje, men de lekte med passasjerenes liv, sier Winkelman.

Han representerer passasjerene som var om bord på cruiseskipet. Hadde skipet fulgt Hurtigrutens vurdering samme dag, kunne krisen vært unngått, mener Winkleman. På grunn av uværet denne lørdagen hadde Hurtigruten allerede innstilt sine avganger forbi Hustadvika, både sørgående og nordgående avganger.

I 14-tiden lørdag 23. mars sendte cruiseskipet ut en mayday-melding på Hustadvika i Fræna kommune i Møre og Romsdal om motorstans.

Årsaken var høye bølger rundt skipet og vind opp mot liten storm i området. Ifølge driftsansvarlig i Møre og Trøndelag Losoldermannskap var Viking Sky 100 meter fra å grunnstøte på Hustadvika.

Totalt ble 27 personer behandlet på sykehus etter hendelsen.

Les også

 

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.