ENERGI

Advarer om at strømnettet ikke tåler en solcelleboom uten oppgradering

Stortinget vil gjøre det lettere for næringslivet å produsere energi lokalt. Forslaget kan gi 5 TWh ekstra kraft – og store kostnader for å tilpasse nettet.

Henning Taxt, Oddbjørn Gjerde og Gerd Kjølle sier strømnettet ikke er forberedt for stor lokal strømproduksjon, og at det vil kreve endringer om MDGs forslag skal settes ut i livet.
Henning Taxt, Oddbjørn Gjerde og Gerd Kjølle sier strømnettet ikke er forberedt for stor lokal strømproduksjon, og at det vil kreve endringer om MDGs forslag skal settes ut i livet. Foto: Joachim Seehusen
30. mai 2023 - 04:31

Miljøpartiet De Grønne vil har fart på lokal kraftproduksjon. De har fått med seg Stortingets energi- og miljøkomité på å be regjeringen legge fram en plan for å bygge ut fornybar kraft på næringsarealer, langs motorveier og i andre nedbygde arealer «med mål om minst 5 TWh produksjon innen 2030.»

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.