KRAFT

Advarer mot livsfarlige el-installasjoner

KREV DOKUMENTASJON: ¿ Det er helt nødvendig å kreve dokumentasjon på hvem som har utført det elektriske arbeidet når man kjøper bolig, sier Helge Marchmann Andersen i BKK Nett.
KREV DOKUMENTASJON: ¿ Det er helt nødvendig å kreve dokumentasjon på hvem som har utført det elektriske arbeidet når man kjøper bolig, sier Helge Marchmann Andersen i BKK Nett. Bilde: /colourbox.com

– Det er helt nødvendig å kreve dokumentasjon på hvem som har utført det elektriske arbeidet når man kjøper for eksempel en rehabilitert leilighet, sier seksjonssjef Helge Marchmann Andersen i BKK Nett til Bergens Tidende.

Han sier at de elleve anmeldelsene bare kan være toppen av isfjellet og varsler flere inspeksjoner og anmeldelser.

Ifølge avisen er investor Kjetil Svåsand blant de bøtelaget. Han fikk amatører til å installere elanlegg i Gravdal frifengsel. Bruken av uautoriserte polske elektrikere av den Statsbygg-eide overgangsboligen resulterte i en bot på 40.000 kroner.

I tillegg må Statsbygg rive opp gulvene på 20 bad i huset som leies av Kriminalomsorg i frihet. Merarbeidet vil koste rundt 300.000 kroner. Regningen blir sendt Svåsand Eiendom.

Kjell Svåsand benekter overfor BT kjennskap til at firmaet har fått noen bot. Han sier til avisen at han er elektriker selv og ikke trenger å leie inn folk.

©NTB

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.