KRAFT

Advarer mot kompetansekrav

KRITISK: EBL frykter at forslaget til krav til egenbemanning vil ramme investeringer i nettet
KRITISK: EBL frykter at forslaget til krav til egenbemanning vil ramme investeringer i nettet Bilde: Tor Oddvar Hansen
Mona Sprenger
6. feb. 2009 - 11:23

NVE vil slå ned på at nettselskap konkurranseutsetter sentrale arbeidsoppgaver. Målet er å styrke beredskapen.

I en høringsuttalelse aviser EBL nå behovet for en forskrift om krav til kompetanse etter energiloven.

Svekke miljøsatsing

EBL frykter at forslaget om krav til egenbemanning vil gjøre energibransjen mindre i stand til å løse viktige energi- og miljømessige utfordringer i tiden framover.

Bransjeorganisasjonen mener at bemanningskravene vil binde opp ressurser på en lite hensiktsmessig måte, og at dette kan ramme investeringer i kraftnettet og tilrettelegging for fornybar energi som fjernvarme og bioenergi, opprusting av eksisterende vannkraftverk samt innføring av automatisk måleravlesning (AMS) til alle kunder.

Dyrt for nettkundene

Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet om Fredrikstad EnergiNett AS som har blitt pålagt å doble bemanningen av Norges vassdrags- og energidirektorat pålagt å doble bemanningen.

Fredrikstad EnergiNett AS er ikke alene. Også Hafslund Nett, Salten Kraftsamband Nett og NTE Nett har mottatt pålegg fra NVE om å øke bemanningen vesentlig.

Ikke enig

EBL har en rekke samfunnsmessige og faglige motforestillinger til departementets forslag om bemanningskrav til konsesjonærene.

Etter EBLs syn vil forskriftsforslaget undergrave en overordnet målsetting om en samfunnsmessig rasjonell energiforsyning.

Organisasjonen skriver på sine nettsider at denne forskriften vil innebære en uhensiktsmessig utnyttelse av viktig kompetanse, svekke insentiv- og styringsstrukturer i selskapene, samt innebære unødvendige kostnadsøkninger som til syvende og sist vil måtte veltes over på nettkundene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.