BYGG

Advarer mot brann i massivtre-bygg: Forsikringskaos

Sprinkleranlegg sprer så mye vann at eksperter frykter moderne massivtrebygg ikke kan repareres etter at anlegget er løst ut.

Det er gjort få branntester med massivtre. Her fra en fullskala test gjort på Rise Fire Research i august i år. Nå kan det bli ytterligere tester på brannlabben til Høgskolen i Haugesund.
Det er gjort få branntester med massivtre. Her fra en fullskala test gjort på Rise Fire Research i august i år. Nå kan det bli ytterligere tester på brannlabben til Høgskolen i Haugesund. Foto: Joachim Seehusen
14. nov. 2022 - 05:00

– Det er en utfordring at mange ingeniører syr sammen brannsikring uten kompetanse på feltet, sier brannsjef Åge Tøndevoldshagen i Lesja og Dovre brannvesen. Han er kritisk til hvordan byggenæringen håndterer brannsikkerhet, spesielt i bygg ført opp i massivtre. Nå roper han varsko, sammen med brannrådgiver og sprinklerentreprenør Anders Sandmæl og  Dr. Scient Ola Øyen med doktorgrad i treteknologi.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.