MOBIL

Advarer Apple mot SIM-løs iPhone

Mobiloperatørene liker svært dårlig de antatte planene om at Apple skal integrere SIM-kort i iPhone.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. nov. 2010 - 12:45

Ifølge Financial Times har Apple kontaktet europeiske mobiloperatører og avkreftet at de ønsker å bygge SIM-kortet rett inn i iPhone. Det har gått rykter om at Apple ønsker å gjøre SIM-kortet til en integrert del av telefonen, altså skal du ikke ha tilgang til å skifte kortet.

Kilder, som avisen hevder å være nær operatørene, sier at de ikke tror på at Apple har droppet disse planene.

Ønsker Apple å bli operatør?

Dersom Apple kommer med integrert SIM-kort vil de enkelt kunne gjøre seg selv til tilbyder av mobiltjenester på linje med mobiloperatører. Det kan tenkes at systemet vil gjøre det mulig å skifte operatør med noen tastetrykk, slik at du slipper å få tilsendt nytt kort. 

Dette åpner også for at Apple enklere kan sette starte sin egen operatørtjeneste og tilby iPhone-abonnement som en virtuell operatør. 

Det vil også kunne true forholdet mellom operatøren og kunden, siden kunden i mindre grad vil trenge å forholde seg til operatøren.

Ikke populært

Dette faller ikke i god jord hos operatørene, som skal ha advart Apple om at de kan slutte å subsidiere iPhone i sine nettverk. I dag selges telefonen stort sett med operatørbindinger, som gjør at du blir kunde hos operatøren i ett år. I flere land kan bindingen vare i inntil to år.

Alle er imidlertid ikke like avvisende til idéen. Deutsche Telekom er blant operatørene som ifølge Financial Times ønsker å vite mer om hva Apple tenker.

Interessant nok ser likevel GSMA, organisasjonen bak GSM-standarden, på muligheten for å integrere SIM-kort i fremtidige enheter. Operatørene er blant representantene i organisasjonen. 

Les mer om integrert SIM her »

Apple har nektet å kommentere saken overfor Financial Times.

Kilde: FT.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.