MOBIL

Adobe med apps til alle plattformer

Nå kommer Adobes app-butikk InMarket, og programmer som fungerer like bra på mobilen som på TV-en din.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. okt. 2010 - 12:40

Adobes programvareplattform Air, som blant annet PC-klienten til Wimp er bygget på, kommer nå i ny versjon; Air 2.5. Med den lanserer Adobe også programvarebutikken InMarket.

InMarket kommer til å bli en konkurrent til eksisterende programvarebutikker, da Air-programmer kan kjøres på alle plattformer. Det vil si at det kun trengs et rammeverk installert på telefonen for å kjøre Air-programmer. De vil også fungere på andre enheter, som TV-er og PC-er.

Les også:

Hvorfor Flash ikke kommer til iPhone »

Full Flash-støtte i Android »


Apps på mange plattformer

Dette skal gjøre det enkelt for utviklere å levere programmer på mange plattformer samtidig, og redusere behovet for å teste og utvikle på mange plattformer.

Air støtter en rekke funksjoner, som støtte for bevegelsessensor, kamera, videoopptak, mikrofon, multitouch og GPS.

Air-plattformen finnes i dag til Android, iOS, BlackBerry Tablet OS, og PC-er med Windows og Mac OS. Air-plattformen vil ifølge pressemeldingen komme forhåndsinstallert på en rekke smarttelefoner mot slutten av året og begynnelsen av 2011. Dersom du har en telefon med Android 2.2 kan du allerede nå laste ned Air-plattformen fra Android Market.

Nok en programbutikk

Ulempen er selvsagt at du får nok en programvarebutikk å forholde deg til, siden programmene må lastes ned fra Adobe InMarket. 

Dersom Adobes fremstøt blir en slager og populære programmer kommer til Air, kan det bety at du får tilgang til programmer på mange plattformer samtidig. Dermed vil det spille mindre rolle om du har en iPhone, en Symbian-telefon eller en Android-tablet.

Det hele skal være tilgjengelig i dag, og utviklere kan registrere seg for å få tilgang til utviklerverktøyet. Adobe tar 30 prosent av omsetningen til utviklere for å distribuere programmene. 

Kilde: Adobe.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.