IT

Adobe advarer mot kritisk feil

Anders Brenna
20. feb. 2009 - 16:44

I et sikkerhetsadvarsel ber programvareselskapet Adobe alle som bruker Adobe Reader eller Adobe Acrobat om å

- Dette sikkerhetshullet kan få programmet til å kræsje, og kan åpne muligheten for at en agriper kan ta kontroll over den infiserte maskinen. Det har kommet rapporter om at svakheten utnyttes, skriver Adobe.

Slike problemer opplever de fleste selskaper, men det er ikke mange programmer som brukes mer enn Adobes gratisprodukt Reader. Sikkerhetshullet rammer alle versjoner, og selv om andre programmer kan brukes til å lese PDF-dokumenter, er det ingen andre programmer som er i nærheten av å være like utbredt.

PDF (Portable Document Format) er forøvrig en av statens tre godkjente formater for publisering av informasjon på offentlige etaters hjemmeside.

Adobe lover å løse problemet, men skriver oppsiktsvekkende nok at de ikke planlegger å ha en feilfiks klar før 11. mars.

De sier at de er i kontakt med diverse leverandører av antivirus-programmer, og at de vil komme med mer informasjon etterhvert. I mellomtiden oppfordres brukerne til forsiktig med å åpne dokumenter som kommer fra folk de ikke kjenner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.