GRATISPROGRAMMER

Ad-Aware - spywarekongen

Bilde: Skjermdump
Stein Jarle Olsen
30. jan. 2008 - 16:24

Har du noen gang opplevd at spionprogrammer har fått PC-en din til å oppføre seg merkelig? I en AOL-undersøkelse fra 2005 kom det frem at 61 % av undersøkte PC-er hadde minst én form for slik programvare. Nesten ingen av eierne visste om spionprogrammene.Og selv om de ulike formene for skadelig programvare stadig blir mer utspekulerte og utnytter vanskeligere og vanskeligere sikkerhetshull, blir også programmene som hjelper deg å stå imot bedre.

Gøteborg-basert

Et av disse programmene er Lavasofts Ad-Aware. Lavasoft var opprinnelig et tysk selskap, men har i dag hovedkvarter i Gøteborg. Ad-aware Free gir deg et meget enkelt og brukervennlig grensesnitt for fjerning av spyware, adware, malware og annen skadelig programvare.Programmet gir deg muligheten til å søke gjennom alle områder på harddisken din, eller bare søke ”smart” – altså på de stedene der programmet vet at det er størst risiko for at det finnes skadeprogrammer. I tillegg kommer det oppdateringer både titt og ofte, slik at du alltid har muligheten til å fjerne det meste av hva som måtte finne veien inn på harddisken din.

Lave maskinkrav

Basisversjonen er gratis, men om du skulle ha behov for mer avansert beskyttelse, kan du betale for å oppgradere til Plus- eller Pro-versjonene. Disse gir blant annet tilgang til Ad-watch, en funksjon som kontinuerlig overvåker nettaktiviteten din og reagerer før skadeprogrammer får muligheten til å installere seg på maskinen.

Maskinkravene er heller ikke de største – det holder med en 600 MHz-prosessor, 64 MB RAM og 50 MB harddiskplass.

Ad-Aware kan lastes ned fra Download.com

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.