NYHETSBREV

ACT Systems automatiserer Hallingplast

Nå kan produsenten kontrollere alt fra råvarer til ferdig nedgravde vannrør

Hallingplast har effektivisert alt fra produksjon til transport med automatisert logistikksystem.
Hallingplast har effektivisert alt fra produksjon til transport med automatisert logistikksystem. Bilde: Hallingplast
22. mai 2014 - 13:35

Rørprodusenten Halllingplast, i Ål i Hallingdal, har nylig installert komplett nytt logistikksystem. Valget falt på superDAGFINN fra ACT Systems. Steinar Tragethon, daglig leder i plastbedriften forteller at et forprosjekt gjennomført i mars viste at mange av oppgavene bedriften brukte unødig mye arbeidskraft til, kunne automatiseres.

– Unge arbeidstagere er også utålmodige etter å ta i bruk ny teknologi. Som en effekt av dette, kan vi betjene markedet på en enda bedre måte, fremholder Tragethon.

Les:  Vindusfabrikk styrer lakkeringsroboter med RFID

Neste generasjon

ACT systems, med hovedkontor i Oslo, leverer standard og skreddersøms-løsninger mot det nordiske markedet – med hovedvekt på logistikk, spore og prosessløsninger.

– Staben med utviklere har vokst, og nå er vi ferdige med utvikling av neste generasjons løsninger, sier daglig leder, Jan Erik Evanger.

Han forteller at det ligger mer enn 20 års erfaring bak de nye løsningene der også det siste innen RFID-teknologi og GPS er tatt inn.

– Her er det snakk om løsninger for total vareflyt, sier Evanger

Hallingplast har nå full kontroll på både råvarer og ferdige produkter. Systemet er integrert mot laboratoriet for sporestart og generering av sertifikater. Produksjonsordre til ekstruderlinje hentes automatisk ved hjelp av touch-skjermer. Alle tenkelige produksjonsdata blir lagret.

Hallingplast, Ål i Hallingdal
Ål i Hallingdal huser en plastfabrikk med et av de mest avanserte og komplette logistikksystemene. Halllingplast

Les: RFID skal følge Glomma Papps paller fra A til Bil

Hvert rør egen identifikasjon

Hvert rør av større dimensjoner får sin egen tag med eget individnummer, slik at man kan spore røret i 100 år. Mindre rør får en strekkode, i første omgang.

– Ved innlagring benytter vi GPS på teleskoptrucker sammen med truckskjerm for eksakt lokasjonslagring basert på lengde og breddegrader. På kart kan vi i sanntid se eksakt lokasjon. På innelager benyttes den nye lokasjonsstyringen, som ligger i superDAGFINN.

superDAGFINN henter rett ordre fra VISMA-løsningen. På truckterminalen viser en skjerm hva som skal plukkes. Er det usikkerhet om hvor varer ligger, er det bare å trykke på kartet. Her kommer posisjonene til de ulike truckene opp, og hvor varer ligger. Plukket foregår ved at RFID-brikker på rør leses av ved hjelp av antenne som er plassert på utsiden av trucken.

– Ettersom hvert rør har individnummer, kan løsningen fra ACT systems hente opp monteringsanvisninger automatisk. Og gjennom batch-koden kan vi hente opp data fr råvarer og lab-resultater. Når alt er lastet opp på bil, kan vi trykke på masteravslutning, og kunden mottar en informasjonspakke som inneholder monteringveiledninger og ikke minst transportinformasjon, sier Tragethon.

Gjennom den nye modulen i superDAGFINN, IntelliTRACK, booker Hallingplast transport, basert på ledetid og transportkostnad. Med dette kan bedriften i e-postpakken, som genereres automatisk, legge inn en link til hver eneste pall som skal fraktes.

– Via IntelliTRACK kan både vi og våre kunder følge varer i sanntid på både bil, fly og båt.

Les:  Norsk Resirk har bygget verdens råeste sorteringsanlegg for returemballasje

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Hallingplast
Hallingplast gir hvert rør egen identifikasjon som kan benyttes også etter at det er gravd ned og tatt i bruk. Hallingplast

Sporbare rør og Business Intelligence

Ved hjelp av RFID-brikken kan man lese av rør etter hvert som de graves ned. Dette for dokumentasjon og FDV. Skulle man ha behov for å bytte et rør kan dette leses av via smarttelefon, og et par tastetrykk er alt som skal til for å bestille nytt. Gjennom Business Intelligence-løsningen gis det full oversikt over alle prosesser.

– Vi ser helt klart at det er denne type løsninger som ruster oss for fremtiden. At trygge arbeidsplasser skapes gjennom effektive produksjon- og logistikkløsninger er selvsagt viktig for oss. Dette kommer også våre kunder til gode, avslutter Sverre Tragethon.

Les: Slik virker RIFD-teknologien

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.