ACO Anlegg skal bygge forbikjøringsfelt til 92 millioner på Ørskogfjellet

Selskapet kom best ut i konkurransen om å bygge forbikjøringsfelt på E39 Ørskogfjellet, med en tilbudssum på 92,5 millioner kroner.

Samlet lengde på strekningen som skal utbedres er på cirka 2,8 kilometer.
Samlet lengde på strekningen som skal utbedres er på cirka 2,8 kilometer. Illustrasjon: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
16. mars 2021 - 15:01

– Vi er godt fornøyd med konkurransen, og etter grundig evaluering av de fire endelige tilbudene vi tok imot, var det ACO Anlegg som hadde best forhold mellom pris og kvalitet, sier prosjektleder Ole Kristian Birkeland i Statens vegvesen.

Konkurransen ble gjort med prekvalifisering og forhandlinger. Statens vegvesen mener sunnmørsfirmaet ACO Anleggs planer for gjennomføring og organisering av anlegget samt HMS bidrar til en reduksjon av prosjektrisikoen, også med hensyn til pandemisituasjonen.

Fylkesvegsjef Ole Jan Tønnesen, Møre og Romsdal fylkeskommune.
Les også

Advarer om pengemangel

Ferdig innen sommeren til neste år

Entreprenørservice, Hæhre Entreprenør og arbeidsfellesskapet Nordmøre Maskinlag rakk ikke opp i konkurransen, og de har nå klagefrist fram til 25. mars.

– Deretter blir det kontraktsignering, og vi venter oppstart på veianlegget i april. Forbikjøringsfeltet på Ørskogfjellet skal stå ferdig sommeren 2022, seier Birkeland.

Her øver Sjøforsvaret på å etterforsyne fregatten KNM Fridtjof Nansen fra det langt større logistikkfartøyet KNM Maud.
Les også

Sjøforsvarets største skip: Fant avvik under nylig kontroll – men de er gradert

2,8 kilometer skal utbedres

Selve forbikjøringsfeltet vil få en lengde på 1,8 kilometer, men med tilpassing inn mot dagens vei i begge ender blir den samlede strekningen som skal utbedres på cirka 2,8 kilometer.

Utbedringsprosjektet starter cirka 500 meter sør for kryssinga av Tverrelva, som er om lag fire kilometer nord for Sjøholt sentrum. Det avsluttes etter cirka 2,8 kilometer ved avkjøringen til hyttene i Nysæterbakkene, som er rundt 1,4 kilometer sør for Fjellstova.

I tillegg til etablering av forbikjøringsfelt, skal veien også utvides. Utbedring av svinger på strekningen inngår også i prosjektet. Ny veibredde blir ti meter der det er tofeltsvei og 13,5 meter der det er forbikjøringsfelt, inkludert veiskulder og romlefelt.

Byggetiden er beregnet til om lag 15 måneder.

(Illustrasjonsfoto. Kjøretøyet og veistrekningen har ingen tilknytning til saken.)
Les også

Gikk glipp av oppdrag til 249 millioner på grunn av feilprising

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.