ARBEIDSLIV

Accenture åpner innovasjonssenter

Ragna Kronstad
9. aug. 2005 - 10:12

Fra tidligere har det globale konsulentselskapet kun bygd ut tre teknologilaboratorier i USA og Frankrike. Fornebu vil være første innovasjonssenter i Norden.

Gjennom senteret skal kunder i Norge nå i større grad kunne utnytte konsulentselskapets globale nettverk av spesialister innenfor flere fagområder og bransjer. Innovasjonssenteret vil bestå av fysiske fasiliteter og det vil arrangeres interaktive workshops med tilknytning til de andre teknologilaboratoriene i Chicago, Palo Alto og Sophia Antipolis.

– Vi vil også vise demoer på innovative produkter og tjenester for inspirasjon. På innovasjonssenteret skal vi invitere partnere og mulige kunder til å se inn i fremtiden, sier kommunikasjonsansvarlig Erik Andersen.

Lanseringen av senteret vil skje under Innovation Fair som Accenture arrangerer 4. november på Telenor Expo på Fornebu.Først ute

- Dette er et pilotprosjekt. Man har tenkt på å opprette innovasjonssenteret også i andre land, men vi er de første til å konkretisere ideene, sier administrerende direktør Nils Øveraas. Det var Øveraas som selv tok initiativ til dette senteret. Ideene fra Norge har fått god respons fra øverste hold i Accenturekonsernet.

Øveraas ønsker å knytte Accenture tettere opp mot norske forskningsinstitusjoner.

- Samarbeidet med forskningsmiljøene må være ekstremt fleksibelt og våre partnere vil avhenge av hva slags prosjekter som vi til en hver tid har på gang sammen med våre kunder. Enkelte samarbeid vil vare over flere år, sier Øveraas.

Doktorander

I forbindelse med opprettelsen av Innovasjonssenteret skal Accenture også finansiere doktorgradsprosjekter som kan knyttes til konkrete teknologiske og forretningsmessige problemstillinger kundene har.

I tillegg til eget fond, vil Accenture prøve å hente inn midler også fra EUs rammeprogrammer og Forskningsrådet som kan inngå i de kundefinansierte prosjektene.

Kunnskapsnorge

Øveraas mener at Accenture gjennom innovasjonssenteret vil være med på å utvikle kunnskapsindustrien i Norge:

- Kravene for å lykkes er blitt tøffere og bedrifter må hele tiden ligge i forkant med nye ideer og forretningsmodeller. Med dette innovasjonssenteret bidrar vi til at norske bedrifter kan lykkes globalt. Vi på vår side er avhengige av et konkurransedyktig norsk næringsliv. Vi har stor tro på at det er riktig å satse på denne måten nå.

Er innovasjon blitt et tomt honnørord? Les mer om innovasjon og innovasjonsbegrepet i TU 19 - som kommer 19. august.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.