ARBEIDSLIV

Absurd mobilforslag

Espen Leirset
10. mars 2006 - 09:18

Oppfordringen kommer som en ren protest mot regjeringens skatteskjerpelse for ansatte som får dekket bruk av mobiltelefon av arbeidsgiver.

Så mange som en million nordmenn kan bli rammet av den nye skatten.

Absurd

– For de fleste av våre medlemmer er mobiltelefonen et helt nødvendig verktøy for å gjøre jobben. Å betale skatt for å være tilgjengelig på arbeidstagers mobil, blir som å betale for å jobbe, sier NITO-president Marit Stykket.

I siste års statsbudsjett innførte regjeringen nye beskatningsregler for bredbånd, mobiltelefon og hjemme-PC. Stykket kalte ordningen «absurd» da hun angrep skatteskjerpelsen under NITOs lønnskonferanse denne uka.

– Å ha mobiltelefon fra arbeidsgiver er i de fleste tilfeller en nødvendighet og slett ikke et gode, sier Stykket. Ved å innføre stivbente byråkratiske beskatningsregler på arbeidsverktøy er myndighetene med på å hindre fleksibilitet i arbeidslivet, sier Stykket.

Digitalt forsprang

I dag har rundt 59 000 nordmenn bredbånd gjennom hjemme-PC-ordningen.

I en undersøkelse fra IKT-Norge svarer en tredel, altså nærmere 20 000, at de ikke ville ha gått inn på ordningen dersom skattefordelen ikke hadde eksistert.

Hensikten med både hjemme-PC-ordningen og skattefordelene ved bredbånd og annen kommunikasjon, skulle være å stimulere til utvikling av den digitale kompetansen.

Mobilitet og fleksibilitet

De nye skattereglene går i mot den digitale ideen om fleksibel arbeidsdag ved muligheten til å kunne koble seg opp hvor som helst og når som helst, mener NITO.

Den nye skatten på bredbånd, mobil og hjemme-PC skal gi 980 millioner kroner ekstra i statskassen neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.