ARBEIDSLIV

Abonnement for "Ingeniøren"

Dette er en historisk beslutning. Tidligere ble Ingeniøren finansiert kun av annonser.

Men da stillingsannonsemarkedet stupte i 2002, ble det umulig å gi ut en tilfredsstillende avis. Hver tredje ansatt ble sagt opp. Situasjonen er temmelig parallell i Teknisk Ukeblad (TU), som heller ikke får abonnementsinntekter via eierne.

IDAs formann Per Ole Front sier til Ingeniøren: "Hovedbestyrelsen er kommet til den erkendelse, at vi skal arbejde med en ordning, hvor IDA på samtlige medlemmers vegne betaler et abonnement af en vis størrelse" .

Tilfreds

Styreformann Jens Carsten Nielsen er glad over at det er kommet en avklaring på "Ingeniørens" situasjon: -Vi er ikke lenger i stand til å finansiere en sterk avis bare ved hjelp av annonseinntekter - vi er simpelthen nødt til å ha to inntektskilder: En abonnementsordning og annonseinntekter.

Det var det profesjonelle styret "Ingeniøren" fikk for 14 måneder siden som sammen med ledelsen i bladet la frem en strategiplan som viste at det var behov for to inntektskilder.

Formannen sier dessuten at en annen grunn til at IDA går inn med abonnement, er at "Ingeniøren" nesten er foreningens viktigste aktivum.

Erkjennelsen av at det er nødvendig med abonnementsinntekter fra medlemmene, vil blant annet bane vei for en ny karriereseksjon i bladet. Den skal erstatte dagens amputerte Job og Uddannelse. Den nye seksjonen skal ha ledelse, utdanning og karriere under lupen.

Ikke aktuelt

Danske Ingeniøren og Teknisk Ukeblad har opplevd en relativt lik markedssituasjon de siste to årene.

Heller ikke Teknisk Ukeblad har abonnementsinntekter nå. De ble fjernet tidlig i 1990-årene.

Styreformann i TU-eierselskapet Ingeniørforlaget AS, Erik Prytz, vil ikke gå inn for den danske modellen.

Prytz, som er generalsekretr i NITO, sier at med dagens eierstruktur er det utelukket å følge det danske eksempelet.

Eventuelle tilskudd til bladet kan i tilfelle gå via foreningene for å styrke aksjekapitalen. Men selv om abonnement ikke er aktuelt i dag mener han at det kan bli vurdert annerledes i fremtiden. Det avhenger ikke minst av utviklingen innen annonsemarkedet.

Teknisk Ukeblad er eid med en tredel hver av NITO, NIF og Polyteknisk Forening (PF). På en ekstraordinør generalforsamling i begynnelsen av måneden ble det besluttet at PF skal selge seg ned til ca. fem prosent og at NIF og NITO overtar aksjene.

TU utgis i dag som medlemsblad for disse foreningene, men mottar ikke noen støtte i form av abonnementsinntekter.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.