IT

Abelia "låser inn" 48 ledere

20. nov. 2009 - 08:20

Dagens næringsstruktur må endre seg. Vi trenger nye ideer til forretningsmuligheter.

Alle innser det, men Abelia, som er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, gjør noe med det.

Maraton

23. november samler de 48 næringslivsledere på Soria Moria til en 24 timers økt for å skape nye spennende forretningsmuligheter.

Nå skal de som selv snakker så varmt om nyskapning få prøve sin egen innovasjonskraft.



Smart vekst

"Smart grønn vekst" heter den litt spesielle konferansen, hvor topplederne i løpet av et døgn skal inspirere hverandre på tvers av sektorene i samfunnet.

– Både i EU og i Asia er man kommet lengre med slike arbeidsmetoder. Selv om vi har mange gode kompetansemiljøer, kaster oljen store skygger over innovasjonsterrenget, og vi klarer ikke i samme grad å skape noe nytt. Dette er et initiativ for å katalysere denne prosessen som vi så sårt trenger, sier politisk rådgiver i Abelia, Tarje Bjørgum.

– Her handler det om å sette sammen kompetanse på en ny måte enten det er innen bygg, transport eller IT-sekotoren. Gjør vi dette riktig, kan vi skape kimen til nytte og grønt næringsliv som kan betyr noe i global skala, sier direktør i Abelia, Paul Chaffey.



God respons

– Vi ser at den nye Hafslundbyen som planlegges i Sarpsborg kan bli en god basis for fremtidsrettede prosjekter mellom aktører på mange plan, sier Bjørgum.

Abelia har fått stor respons på konferansen og det har ikke vært noe problem å få tak i de riktige deltakerne verken fra næringslivet, det offentlige eller fra det politiske systemet.

Prosjektene som skal videreføres fra konferansen vil bli lansert 1. mars neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.