IT

Abelia "låser inn" 48 ledere

MER GRØNT:Abelia, ved leder Paul Chaffey og politisk rådgiver i Abelia, Tarje Bjørgum, tar et ukonvensjonelt grep for å skape nye ideer og få fart på utviklingen av nye grønne prosjekter.
MER GRØNT:Abelia, ved leder Paul Chaffey og politisk rådgiver i Abelia, Tarje Bjørgum, tar et ukonvensjonelt grep for å skape nye ideer og få fart på utviklingen av nye grønne prosjekter.Bilde: Odd Richard Valmot
20. nov. 2009 - 08:20

Dagens næringsstruktur må endre seg. Vi trenger nye ideer til forretningsmuligheter.

Alle innser det, men Abelia, som er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, gjør noe med det.

Maraton

23. november samler de 48 næringslivsledere på Soria Moria til en 24 timers økt for å skape nye spennende forretningsmuligheter.

Nå skal de som selv snakker så varmt om nyskapning få prøve sin egen innovasjonskraft.Smart vekst

"Smart grønn vekst" heter den litt spesielle konferansen, hvor topplederne i løpet av et døgn skal inspirere hverandre på tvers av sektorene i samfunnet.

– Både i EU og i Asia er man kommet lengre med slike arbeidsmetoder. Selv om vi har mange gode kompetansemiljøer, kaster oljen store skygger over innovasjonsterrenget, og vi klarer ikke i samme grad å skape noe nytt. Dette er et initiativ for å katalysere denne prosessen som vi så sårt trenger, sier politisk rådgiver i Abelia, Tarje Bjørgum.

– Her handler det om å sette sammen kompetanse på en ny måte enten det er innen bygg, transport eller IT-sekotoren. Gjør vi dette riktig, kan vi skape kimen til nytte og grønt næringsliv som kan betyr noe i global skala, sier direktør i Abelia, Paul Chaffey.God respons

– Vi ser at den nye Hafslundbyen som planlegges i Sarpsborg kan bli en god basis for fremtidsrettede prosjekter mellom aktører på mange plan, sier Bjørgum.

Abelia har fått stor respons på konferansen og det har ikke vært noe problem å få tak i de riktige deltakerne verken fra næringslivet, det offentlige eller fra det politiske systemet.

Prosjektene som skal videreføres fra konferansen vil bli lansert 1. mars neste år.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.