ABB vant Ivar Aasen-kontrakt

Avtalen med Det norske oljeselskap gjelder service og vedlikeholdstjenester for elektriske løsninger som skal bidra til maksimal oppetid på utstyret og sikre god lønnsomhet for plattformen.

Ivar Aasen
Ivar Aasen

Servicekontrakten mellom ABB og Det norske oljeselskap ble signert i fjerde kvartal 2015 og dekker driftstjenester knyttet til utstyret for kraftdistribusjon som ABB har levert til plattformen, heter det i en pressemelding fra ABB.

Maksimal oppetid

 – Avtalen skal bidra til  maksimal oppetid på systemer og utstyr, og skal bidra til å optimalisere vedlikeholdskostnadene på Ivar Aasen. Den vil også forenkle bestilling av servicetjenester og gi bedre kontroll på kostnader for plattformen, sier Borghild Lunde, leder for olje- og gassvirksomheten hos ABB i Norge.

Fireårig kontrakt

Kontrakten har en varighet på fire år fra høsten 2016, med mulig forlengelse til åtte år totalt. Avtalen dekker service på frekvensomformere, motorer, transformatorer og elektriske vern som ABB har levert til Ivar Aasen. Avtalen åpner også for tilleggstjenester.

Arbeidsomfanget omfatter blant annet fjernbasert tilstandsovervåking, garantert responstid, vedlikehold, opplæring og tilgang på reservedeler.

Fikk du med deg forslaget om mini EPCI-er

I drift neste år

Det norske oljeselskap er operatør på Ivar Aasen-feltet som etter planen skal i drift på Utsirahøyden i fjerde kvartal 2016. Feltet ligger vest for Johan Sverdrup-feltet og inneholder rundt 204 millioner fat oljeekvivalenter. Ivar Aasen får kraft fra Edvard Grieg og begge plattformene kan senere få elektrisk kraft fra land via Johan Sverdrup.

Ut over Ivar Aasen er Det norske oljeselskap operatør for feltene Alvheim, Vilje, Volund og Jette.
 

 

  

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.