MOTOR

ABB-systemer til jernbanen

Fikk kontrakt.
Fikk kontrakt. Bilde: Mick Tully/Jernbaneverket
Truls Tunmo
18. apr. 2007 - 15:06

Kontrakten ble inngått i slutten av mars, og innebærer levering av systemer som vil øke sikkerheten og effektiviteten på det nye dobbeltsporet i Rogaland.

Det er ABBs sikringsanlegg Merkur, lokale operatørstasjoner ved stasjonene på strekningen i tillegg til automatisk togkontroll og optiske signaler, som inngår i leveransen. Totalt er kontrakten verdt 142 millioner kroner for ABB.Betydelig ordre

- Dette er en betydelig ordre for ABB i Norge, som gjør t vi befester vår posisjon som markedsledende innen denne typen leveranser, sier administrerende direktør i ABB, Rune Finne.

Systemene er basert på velutviklet ABB-teknologi og standard ABB-produkter. Disse blir blant annet benyttet i sikkerhets- og automasjonssystemer ved olje- og gassinstallasjoner.Miljøvennlig

Med oppgraderingen av dobbeltsporet mellom Sandnes og Stavanger, vil sammen med moderniseringen av signalsystemet bidra til bedre kapasitet i det eksisterende jernbanenettet. Dermed øker dette muligheten for bedre vilkår både for transport og perontrafikk med toget, noe som igjen er en positiv miljøfaktor.

Bærekraftig utvikling

- Denne avtalen harmonerer med ABBs visjon om å gjøre kundene våre mer effektive, samtidig som vi ivaretar ansvret vårt for en bærekraftig utvikling, sier Finne.

Avtalen er foreløpig den siste av en rekke kontrakter som er inngått mellom Jernbaneverket og ABB. Nylig fikk selskapet også en tilsvarende ordre for Nordlandsbanen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.