OLJE OG GASS

ABB skal levere til tre Statoil-utbygginger

Aasta Hansteen-plattformen er blant Statoil-prosjektene som er under bygging i Sør-Korea, og som ABB skal levere telekommunikasjonssystemer til.
Aasta Hansteen-plattformen er blant Statoil-prosjektene som er under bygging i Sør-Korea, og som ABB skal levere telekommunikasjonssystemer til. Bilde: Statoil
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
11. mars 2014 - 08:57

For øyeblikket blir både Aasta Hansteen, Gina Krog og Mariner-prosjektene arbeidet på i Sør-Korea.

Prosjektene har også behov for telekommunikasjon – og i går kunne ABB melde om at de har signert kontrakter på samtlige tre utbyggingene.

– ABB skal levere utstyr som skal bidra til pålitelig intern og ekstern telekommunikasjon på tre Statoil-utbygginger på norsk og britisk sokkel, skrev ABB i en melding.

Leveransene vil pågå ut 2015.

Ble signert i fjor

Telekommunikasjonsleveranser inkluderer normalt datanettverk, overvåkningskameraer, værtjenester, radar, navigasjon, radiosystemer og ulike kommunikasjonsbaserte sikkerhetssystemer.

– ABB setter produkter og systemer sammen i en helhetlig telekommunikasjonsløsning, etter Statoils krav til design og dokumentasjon, skriver ABB i meldingen.

Her går det også frem at kontraktene ble signert mot slutten av fjoråret.

– De tre avtalene ble signert i fjerde kvartal 2013 og har en samlet verdi på rundt 390 millioner kroner. Kontraktene kommer i tillegg til eksisterende rammeavtale med Statoil for modifikasjon og vedlikehold av telekommunikasjonssystemer på samtlige av Statoils norske offshoreinstallasjoner, heter det i meldingen.

Administrerende direktør Steffen Waal er svært fornøyd med kontraktene.

– Med disse avtalene styrker ABB sin posisjon som en ledende leverandør av telekommunikasjonsløsninger til olje- og gassindustrien. Akkurat nå leverer vi telekommunikasjon til prosjekter i Europa, Nord-Amerika, Asia og i Midt-Østen, noe som viser at norske leverandører er ettertraktede og konkurransedyktige, både hjemme og ute, sier Waal.

Les også: Nå skal Statoil «lande på Mars» igjen

Spar-plattform

De tre nye kontraktene er inngått med offshoreverft i Sør-Korea og innebærer at ABB er systemintegrator for telekommunikasjon på Aasta Hansteen og Gina Krog-utbyggingene på norsk sokkel, samt på Mariner-utbyggingen som ligger i britisk sektor.

Mens Mariner og Gina Krog vil være bunnfaste plattformer med stålunderstell, hvor topsidemodulene vil bli bygget ved Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), er Aasta Hansteen en sylindrisk SPAR-plattform.

Det er første gang en slik blir brukt på norsk sokkel. Topsidemodulen skal bygges av Hyundai Heavy Industries.

– Foruten vår kraft- og automatiseringsvirksomhet har vi en bred portefølje av telekommunikasjonsløsninger, som bidrar til pålitelig og sikker kommunikasjon både for landanlegg og installasjoner langt til havs, sier Waal.

Les også:

De har 638.000 i lønn. Under halvparten har høyere utdanning

Slik vil Rederiforbundet rekruttere 3000 nye riggansatte

Oljebransjens system for info-utveksling skal fornyes  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.