NYHETER

ABB skal levere automatisering til Dana Petroleums FPSO utenfor Shetland

Kontrakten på 120 millioner kroner med verftet Cosco Nantong inkluderer kontrollsystemer, telekommunikasjon og elektroutstyr.

ABB leverer SAS, IMS, telekom og elektro til Dana Petroleums FPSO utenfor Shetland (Illustrasjonsfoto).
ABB leverer SAS, IMS, telekom og elektro til Dana Petroleums FPSO utenfor Shetland (Illustrasjonsfoto). Bilde: ABB

Om feltet

FPSO-en vil ha Sevan Marines karakteristiske sylindriske design. I Western Isles-utbyggingen er Dana Peteroleum plc operatør og har en eierandel på 77 prosent. De gjenværende 23 prosentene eies av Cieco. Dana er et internasjonalt olje- og gasselskap med virksomhet i England, Norge, Nederland og Afrika, som produserer rundt 60000 fat olje pr dag. Det er et heleid datterselskap av Korea National Oil Corporation (KNOC).

FPSO-en blir knyttet til undervannsinstallasjoner på 170 meters dyp på feltene Harris og Barra, med minst fem produksjonsbrønner og fire vanninjeksjonsbrønner. Den skal i drift i 2015, med en dagsproduksjon på rundt 40.000 fat olje, som blir eksportert ved hjelp av tankskip.

Leveransen omfatter SAS (Safety and Automation System), informasjonssystemer (IMS) og systemer for tilstandsovervåkning og operatørtrening.

Les også: Fieldbus Foundation gjør comeback på Valemon-plattformen

Fra A til Å

Store deler av elektroutstyret leveres gjennom et skreddersydd integrert og kompakt konsept, blant annet 11 kilovolts og 690 volts brytere, transformatorer, høyspennings-og lavspennings frekvensomformere og avbruddsfri strømforsyning (UPS). Telekommunikasjonsløsningene inkluderer blant annet PA, underholdning, værtjenester og evakueringssystem (GMDSS).

ABB har ansvaret for design, ingeniørarbeid, installasjon, gjennomføring og prosjektledelse.

Les også: Sleipner-feltet får bedre kontroll

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.